Hyppää sisältöön

Helsingin palvelupiste ruuhkautunut – valmistaudu hakemuksen jättämiseen hyvin

Migri
Julkaisuajankohta 3.3.2017 9.48
Tiedote

Maahanmuuttoviraston Helsingin palvelupiste on tällä hetkellä ruuhkautunut. Ajanvarauspalvelussa on aikoja Helsinkiin vasta huhti–toukokuun vaihteeseen ja päivittäin jaettavat vuoronumerot menevät kaikki jo heti aamulla kello 8.

Pyydämme asiakkailtamme kärsivällisyyttä. Tilanne tulee paranemaan kevään aikana, kun otamme lisää palvelutiskejä käyttöön ja pystymme palvelemaan useampia asiakkaita kuin nyt.

Maahanmuuttovirastossa asioidaan eri tavalla kuin poliisilla. Valmistaudu hakemuksen jättämiseen hyvin ja täytä hakemuslomake etukäteen joko paperisena tai sähköisesti. Näin nopeutat sekä omaa että muiden asiointia. Katso lisää ohjeita tämän tiedotteen lopusta.

Jos oleskelulupasi vanhenee kesäkuussa tai myöhemmin:

Jos lupasi ei ole vanhenemassa seuraavan kolmen kuukauden aikana, odota rauhassa uusia aikoja. Hae uutta oleskelulupaa aikaisintaan kolme kuukautta ennen nykyisen oleskeluluvan umpeutumista.

Jos olet hakemassa kansalaisuutta:

Jos olet hakemassa kansalaisuutta, varaa aika asioinnille etukäteen ajanvarauspalvelussa. Näin vältyt jonolta ja nopeutat asiasi käsittelyltä.

Nopeutat omaa ja muiden asiointia valmistautumalla hyvin

Lähes kaikkia lupia voi hakea sähköisesti Enter Finland -palvelussa, mikä nopeuttaa hakemuksen käsittelyä. Saat hakemuksen vireille heti, kun lähetät hakemuksen Enter Finlandissa. Sinulla on sen jälkeen kolme kuukautta aikaa käydä palvelupisteessä tunnistautumassa.

Sähköisesti voi hakea

  • ensimmäistä oleskelulupaa ja jatkolupaa opiskelun, työn tai perhesyiden vuoksi
  • EU-rekisteröintiä ja EU-kansalaisen perheenjäsenen oleskelukorttia sekä
  • kansalaisuutta.

Kun olet täyttänyt sähköisen hakemuksen, varaa aika tunnistautumista varten ajanvarauspalvelustamme.

Kun tulet asioimaan palvelupisteeseen, muista, että hakemuslomake pitää olla valmiiksi täytettynä joko paperisena tai sähköisesti. Ota mukaan myös

  • hakemuksen liitteet
  • passi
  • valokuva ja
  • rahaa tai maksukortin käsittelymaksun maksamista varten.

Jos olet tehnyt hakemuksesi Enter Finlandissa, ota mukaan hakemuksesi liitteet alkuperäisinä, vaikka oletkin liittänyt ne palvelussa hakemukseesi.

Katso myös:

Jos et saa varattua aikaa, toimi näin

Usein kysyt kysymykset asioinnista

Asiakastiedote