Hyppää sisältöön

Käy jatkossa tunnistautumassa kolmen kuukauden kuluessa sähköisen hakemuksen jättämisestä

Migri
Julkaisuajankohta 9.11.2016 16.40
Tiedote

Sähköisen hakemuksen määräaika tunnistautumassa käymiselle pitenee kuukaudesta kolmeen kuukauteen. Muutos tulee voimaan 10.11.2016.

Kun olet jättänyt hakemuksen Enter Finland -palveluun, käy tunnistautumassa kolmen kuukauden kuluessa. Hakemus siirtyy käsittelyjonoon heti, kun olet käynyt tunnistautumassa.

Muutoksella halutaan helpottaa asiakkaiden asiointia, koska monissa Suomen edustustoissa on ruuhkaa. Voit aina käyttää ensimmäisen mahdollisen ajan tunnistautumiseen. Jos et saa aikaa kolmenkaan kuukauden sisällä, varaa ensimmäinen mahdollinen aika ja lähetä meille selvitys tilanteestasi palvelun kautta.

Muutos koskee myös niitä hakijoita, jotka ovat jättäneet hakemuksensa Enter Finlandissa mutta eivät vielä ole käyneet tunnistautumassa. Jos siis jätit hakemuksesi 9.11.2016, on viimeinen päivä tunnistautumassa käymiselle 9.2.2017.

Muutos on päivitetty Enter Finland -palvelun käyttöehtoihin. Samalla käyttöehtoja päivitettiin myös esimerkiksi asiointitiliä koskevan ohjeistuksen osalta.

Missä tunnistaudutaan?

Jos olet ulkomailla, varaa aika tunnistautumiselle Suomen edustustoon.

Jos olet Suomessa, käy tunnistautumassa poliisilaitoksella vuoden 2016 loppuun ja vuoden 2017 alusta Maahanmuuttoviraston palvelupisteessä.

Jos jätät hakemuksesi Enter Finlandiin vuoden 2016 puolella, muuttaa palvelu automaattisesti asiointipaikkasi vuodenvaihteessa niin, että valitsemasi poliisilaitos muuttuu lähimmäksi Maahanmuuttoviraston palvelupisteeksi.

Ota mukaan tunnistautumiskäynnille passi, sähköiseen asiointipalveluun liittämiesi asiakirjojen alkuperäiskappaleet sekä passikuva.

Asiakastiedote