Hyppää sisältöön

Muistilista opiskelijan jatkolupaa hakevalle

Migri
Julkaisuajankohta 3.7.2017 9.34
Tiedote

Muista, että voit hakea jatkolupaa vain Suomessa. Jos et ole Suomessa, sinun täytyy hakea uutta oleskelulupaa, kuten ensimmäisen oleskeluluvan hakijoiden.

  • Hae lupaa ennen kuin nykyisen lupasi voimassaolo päättyy.
  • Hae lupaa kuitenkin vasta, kun olet suorittanut kevään opintosi, sillä tarkistamme onko Suomessa oleskelusi peruste ollut todellisuudessa opiskelu.
    • Yliopistoissa, korkeakouluissa ja ammattikorkeakouluissa perustutkintoa opiskelevan tulisi suorittaa 45 opintopistettä lukuvuoden aikana.
  • Ennen kuin aloitat hakemuslomakkeen täyttämisen, kokoa tarvittavat liitteet huolellisesti ohjeiden mukaan. Puutteet hakemuksessa hidastavat sen käsittelyä.
  • Käy palvelupisteessämme kolmen kuukauden sisällä siitä, kun olet jättänyt hakemuksesi. Palvelupisteessä sinun on esitettävä esimerkiksi hakemukseen alkuperäiset liitteet ja jätettävä sormenjälkesi. Varaa itsellesi aika Migri.fi-sivuilta löytyvässä ajanvarauspalvelussa.

Hakemuksen täyttäminen

Rekisteröidy sähköisessä asioinnissa ja täytä opiskelijan oleskelulupalomake.

  • Täytä lomakkeeseen nimesi, syntymäaikasi ja syntymäpaikkasi siten kuin ne ovat passissasi.
  • Muista liittää mukaan kaikki tarvittavat liitteet.
  • Varaa asiointiaika Migrin palvelupisteeseen Migri.fi-sivuilta löytyvässä ajanvarauspalvelussa. Palvelupisteessä sinun on esitettävä esimerkiksi hakemukseen alkuperäiset liitteet ja jätettävä sormenjälkesi.
  • Älä huoli, jos et pääse käymään palvelupisteessämme ennen kuin nykyisen oleskelulupasi voimassaolo on päättynyt. Olet hakenut jatkolupaa ajoissa, kun olet lähettänyt hakemuksesi sähköisessä asioinnissa ennen nykyisen oleskelulupasi voimassaolon päättymistä.
  • Muista ottaa passikuvasi, alkuperäiset liiteasiakirjat sekä passisi mukaan palvelupisteeseen.
  • Onhan passisi voimassa? Sinulle ei voida myöntää oleskelulupaa opiskelun perusteella, jos sinulla ei ole voimassa olevaa passia.

Tarvittaessa voit myös jättää hakemuksesi paperisena

Täytä silloin hakemuslomake OLE_OPI.

  • Kerää kaikki tarvittavat liitteet.
  • Liitä hakemukseesi ainoastaan liitteet, joita on pyydetty.
  • Varaa asiointiaika Migrin palvelupisteeseen Migri.fi-sivuilta löytyvässä ajanvarauspalvelussa. Hakemuksesi on vireillä vasta sen jälkeen, kun olet käynyt palvelupisteessä, missä sinun on esitettävä esimerkiksi hakemukseen alkuperäiset liitteet ja jätettävä sormenjälkesi.
  • Muista ottaa passikuvasi, alkuperäiset liiteasiakirjat sekä passisi mukaan palvelupisteeseen.
  • Onhan passisi voimassa? Sinulle ei voida myöntää oleskelulupaa opiskelun perusteella, jos sinulla ei ole voimassa olevaa passia.

Kaikkien hakijoiden täytyy käydä jättämässä sormenjäljet palvelupisteessä

Kaikkien oleskelulupaa hakevien on käytävä Maahanmuuttoviraston palvelupisteessä jättämässä sormenjälkensä. Myös sähköisesti jätetty hakemus edellyttää sormenjälkiä. Hakemus voidaan ottaa käsittelyyn vasta sen jälkeen, kun olet käynyt palvelupisteessä jättämässä sormenjälkesi.

Toimeentulosi on oltava turvattu

Vuoden pituista oleskelulupaa varten sinulla on oltava käytössäsi 6 720 euroa. Alle vuoden kestäviä opintoja varten tarvitset 560 euroa kuukautta kohden.

Sinulla on oltava vaadittava summa omalla tililläsi tai todistus virallisen tahon myöntämästä apurahasta. Näitä ovat esimerkiksi valtion, oppilaitosten tai järjestöjen myöntämät stipendit. Yksityishenkilöiden, kuten sukulaisten, tuttavien tai työnantajien antamia sponsorointilupauksia tai tiliotteita ei hyväksytä.

Jos olet hakenut oleskelulupaa, vaikka edellinen oleskelulupasi on voimassa vielä yli kolme kuukautta, sinulla on oltava toimeentulo myös sille ajalle, jonka nykyinen lupasi on voimassa. Sinulle ei voida myöntää uutta oleskelulupaa pidemmälle ajalle kuin sinulla on esittää toimeentulosi olevan turvattu.

Hakemuksen käsittely

Seuraa sähköisesti jättämäsi hakemuksen tilaa asiointipalvelussa.

Et voi kiirehtiä hakemuksesi käsittelyä. Hakemukset käsitellään vireillepanojärjestyksessä, eivätkä sähköposti- tai puhelinyhteydenotot nopeuta asiasi käsittelyä. Jos olet jättänyt hakemuksesi paperisena edustustoon, hakemuksesi matka Maahanmuuttovirastoon voi kestää useita viikkoja.

Seuraa opiskelijahakemusten jonon etenemistä Maahanmuuttoviraston verkkosivuilta. Tiedotamme verkkosivuillamme käsittelyaikojen muutoksista ja mahdollisista poikkeustilanteista.

Emme toimita oleskelulupakorttia ulkomaille

Jos sinulle myönnetään oleskelulupa, saat oleskelulupakortin. Huomaathan, että emme lähetä sinulle uutta oleskelulupakorttia ulkomaille, kun olet hakenut jatkolupaa.

Oleskelulupakortti toimitetaan postitse. Jos osoitteesi Suomessa muuttuu hakemuksen lähettämisen jälkeen, ilmoita meille uusi osoitteesi. Voit halutessasi valtuuttaa toisen henkilön hakemaan kortin puolestasi postista.

Oleskelulupakortin valmistaminen ja postittaminen kestää joitakin viikkoja. Maahanmuuttovirasto ei voi vaikuttaa korttitoimituksen aikatauluihin.

Asiakastiedote