Hyppää sisältöön

Oleskelulupahakemusten käsittelyajat pitenevät hetkellisesti

Migri
Julkaisuajankohta 2.1.2017 14.13
Tiedote

Poliisilta siirtyi noin 9 000 keskeneräistä hakemusta Maahanmuuttovirastolle vuoden 2017 alussa, kun kaikki ulkomaalaislupa-asiat keskitettiin viraston hoidettaviksi. Osa hakemuksista on ollut vireillä poliisin käsittelyssä yli puoli vuotta.

Poliisilta virastoon siirtyneiden hakemusten jonoa puretaan samaan aikaan uusien hakemusten kanssa. Ratkomme poliisilta siirtyneitä hakemuksia niin nopeasti kuin mahdollista, mutta on selvää, että hakemusten käsittelyajat pitenevät hetkellisesti. Poliisin viime vuonna antamat käsittelyaika-arviot eivät valitettavasti tule pitämään paikkaansa.

Et voi nopeuttaa hakemuksesi käsittelyä soittamalla, ja kiirehtimispyyntö auttaa vain poikkeuksellisissa tilanteissa. Pitkään odottaminen ei ole kenenkään etu, mutta pyydämme kärsivällisyyttä tässäkin asiassa.

Odota rauhassa – viranomainen ilmoittaa päätöksestä

Odota rauhassa, että päätöksen tehnyt viranomainen ilmoittaa sinulle päätöksen valmistumisesta. Et voi saada tietoa päätöksestäsi palvelupisteestämme tai puhelimitse.

Heti, kun meillä on arvio poliisilta siirtyneiden hakemusten käsittelyajoista, kerromme siitä Migri.fi:ssä. Käsittelyajat lyhenevät, kun siirtyneiden hakemusten jono on purettu.

Maahanmuuttovirasto lähettää oleskelu- ja oleskelulupakortit postitse – kortteja ei pystytä luovuttamaan palvelupisteissä.

Viime vuoden matkustusasiakirjapäätökset poliisilta

Jos olet hakenut muukalaispassia tai pakolaisen matkustusasiakirjaa poliisilta viime vuonna ja poliisi on ehtinyt tehdä päätöksen vuoden 2016 puolella, saat päätöksen poliisilta. Maahanmuuttovirasto ei anna tiedoksi poliisin tekemiä matkustusasiakirjapäätöksiä.

Asiakastiedote