Hyppää sisältöön

Työntekijä - sähköinen asiointi tekee hakemisesta sujuvampaa

Migri
Julkaisuajankohta 11.9.2013 15.33
Tiedote

Oleskelulupaa työn perusteella kannattaa hakea sähköisen asioinnin kautta. Sähköinen asiointi nopeuttaa hakemuksesi käsittelyä, sillä asiat siirtyvät sähköisesti viranomaiselta toiselle nopeasti. Paperisten hakemusten matka voi kestää useita viikkoja.

New Delhin edustusto suosittelee sähköisen hakemuksen täyttämistä

New Delhin edustuston hallinnollinen ulkoasiainsihteeri Raimo Pahkasalo kertoo, että sähköinen hakeminen helpottaa myös edustuston työtä. – Kunhan hakija on muistanut skannata kaikki liitteet oikein, sähköinen hakeminen on myös virkailijan näkökulmasta nopeampaa.

Edustusto ottaa vastaan paljon työntekijöiden lupahakemuksia. New Delhin edustustossa pannaan vireille vuosittain noin 1000 oleskelulupahakemusta. Se oli vuonna 2012 kolmanneksi eniten kaikista Suomen edustustojen vastaanottamista hakemuksista.

Sähköisen hakemuksen voi täyttää omalla kotikoneella

Voit täyttää sähköisen hakemuksen kotikoneellasi. Kun hakemus on pantu vireille, voit seurata hakemuksen tilaa sähköisen palvelun kautta.

Kun teet sähköisen hakemuksen:

  • Skannaa ja liitä mukaan kaikki tarvittavat liitteet.
  • Ota yhteyttä Suomen edustustoon tai, jos olet jättänyt hakemuksen Suomessa, ota yhteyttä poliisiin ja sovi tapaaminen sormenjälkien jättämistä varten. Tämä on välttämätöntä, jotta voit todistaa henkilöllisyytesi ja antaa sormenjälkesi biometristä oleskelulupakorttia varten. Hakemus voidaan ottaa käsittelyyn vasta, kun olet jättänyt sormenjälkesi.
  • Kun menet jättämään sormenjälkesi, muista ottaa mukaan passisi ja alkuperäiset liiteasiakirjat. Ota mukaan kaikki liitteet, jotka olet skannannut sähköiseen hakemukseen.
  • Lisäksi on hyvä ottaa edustustoon mukaan tuloste sähköisestä hakemuksestasi, sillä se nopeuttaa hakemuksesi henkilötietojen tarkistamista.

Sähköinen asiointi löytyy Maahanmuuttoviraston verkkosivujen kautta

Pääset sähköiseen asiointiin Maahanmuuttoviraston ja poliisin verkkosivujen kautta. Sen suora osoite on https://e-asiointi.migri.fi.

Muista, että jos haet työntekijän oleskelulupaa (ttol), hakemuksesi menee ennen Maahanmuuttoviraston käsittelyä työ- ja elinkeinotoimiston osaratkaistavaksi. Maahanmuuttovirasto ei voi vaikuttaa TE-toimiston käsittelyaikoihin.

Asiakastiedote