Hoppa till innehåll

Flera dagar långt avbrott i Enter Finland vid årsskiftet – lämna in din ansökan i tid

Migri
Utgivningsdatum 27.12.2016 15.45
Pressmeddelande

E-tjänsten Enter Finland är stängd från den 29 december 2016 till den 2 januari 2017 på grund av uppdateringar.

Närmare information om tidpunkten då avbrottet inleds och upphör kommer att finnas som ett meddelande på förstasidan av Migri.fi och Enter Finland.

Om du ska lämna in en ansökan eller skicka in en tilläggsutredning till din ansökan, ska du göra detta innan avbrottet inleds.

Enter Finland uppdateras eftersom tillståndsärenden som tidigare skötts av polisen, såsom fortsatta tillstånd och registrering av EU-medborgares uppehållsrätt, övergår till Migrationsverket den 1 januari 2017.

Det kan förekomma avbrott i betalning med kreditkort

För tillfället är det inte möjligt att betala med kreditkort för tillståndsärenden som sköts av polisen. Då dessa tillstånd överförs till Migrationsverket strävar vi efter att det i fortsättningen även ska vara möjligt att betala för dem med kreditkort.

På grund av överföringen är det möjligt att betalning med kreditkort i Enter Finland inte fungerar under en tid i början av året. Om betalning med kreditkort inte fungerar, kan du betala ansökan med finländska nätbankskoder.

Vi utreder för närvarande hur vi kunde få betalning med kreditkort att fungera redan från början av året. Vi informerar separat om det eventuella avbrottet, så håll koll på vår webbplats.

Om du ansöker om första uppehållstillstånd kan du även betala behandlingsavgiften i samband med att du besöker ett av våra serviceställen för att styrka din identitet.

Om du ansöker om medborgarskap ska du betala din ansökan i Enter Finland.

Kundmeddelande