Hoppa till innehåll

Försörjning krävs av familjemedlemmar till ingermanländare

Migri
Utgivningsdatum 30.5.2017 9.44
Pressmeddelande

Återflyttningen av ingermanländare som inleddes i början av 1990-talet upphörde den 1 juli 2016. För ingermanländare gäller numera samma grunder för beviljande av uppehållstillstånd som för de andra som ansöker om uppehållstillstånd.

Maken eller makan till en ingermanländsk återflyttare måste ha tillräcklig försörjning

En familjemedlem till en ingermanländare kan beviljas ett uppehållstillstånd endast om han eller hon har tillräcklig försörjning i Finland.

Om din make eller maka har lämnat in sin ansökan om uppehållstillstånd efter den 1 juli 2016 måste han eller hon ha en arbetsplats eller annan försörjning i Finland.

Eurobeloppen för försörjningen hittar du här http://www.migri.fi/hem_till_en_familjemedlem_i_finland/forsorjningsforutsattning.

Försörjning krävs inte av finska medborgare eller av personer som hörde till den förflyttade befolkningen

Personer som hörde till den förflyttade befolkningen från Ingermanland kan fortfarande ansöka om uppehållstillstånd som återflyttare. Ingen försörjning krävs av dem eller deras familjemedlemmar.

Ingermanländare som evakuerades till Finland under det andra världskriget och senare återsändes till Sovjetunionen hör till den förflyttade befolkningen från Ingermanland.

Kundmeddelande