Hoppa till innehåll

Mottagningen av uppehållstillståndsansökningar utlokaliseras i Ankara – det här bör du komma ihåg som kund

Migri
Utgivningsdatum 22.11.2016 16.08
Pressmeddelande

Utrikesministeriet lägger ut mottagningen av ansökningar om uppehållstillstånd på entreprenad i Ankara i Turkiet inom ramen för ett pilotprojekt. Läs mer i Utrikesministeriets meddelande.

Utlokaliseringen påverkar inte förutsättningarna för att beviljas uppehållstillstånd. Kontrollera alltid förutsättningarna för beviljande av uppehållstillstånd på Migrationsverkets webbplats.

Läs mer:

Uppehållstillstånd på grund av arbete

Uppehållstillstånd på grund av studier

Uppehållstillstånd på grund av familjeband

Följ statusen för din elektroniska ansökan

Vid den externa tjänsteleverantörens serviceställe ansöker man elektroniskt om uppehållstillstånd. Kom ihåg att då du lämnar in din ansökan elektroniskt, ska du följa statusen för din ansökan i e-tjänsten Enter Finland. Du bär själv ansvaret för detta, även om du lämnat in din ansökan hos den externa tjänsteleverantören i Ankara.

Om vi behöver ytterligare uppgifter för att behandla din ansökan, får du vanligtvis en begäran om komplettering endast via e-tjänsten. Om du inte svarar på begäran om komplettering får du ett negativt beslut för din ansökan.

Om du får hjälp med att skapa ett användarkonto och fylla i din ansökan, be personen som hjälper dig att även visa hur du kan följa statusen för din ansökan.

Läs mer: E-tjänsten kräver tillräckliga språk- och datakunskaper

Kundmeddelande