Valikko

Ison-Britannian kansalainen: ohjeita, jos et tiedä, oletko rekisteröinyt oleskeluoikeutesi

21.1.2019 8.52
Tiedote

Mahdollisen brexitin vaikutuksista ei ole vielä tietoa. Maahanmuuttovirasto suosittelee kaikkia Suomessa asuvia Ison-Britannian kansalaisia rekisteröimään oleskeluoikeutensa Suomessa, jos se on tekemättä.

Sinun ei tarvitse olla yhteydessä Maahanmuuttovirastoon, jos olet jo rekisteröitynyt

Oleskeluoikeuden rekisteröinti on silloin voimassa, eikä sitä tarvitse uusia.

Jos et ole varma, oletko rekisteröitynyt

  • Soita Maahanmuuttoviraston palvelunumeroon 0295 419 600 (ma–pe klo 9–16) tai
  • Lähetä sähköposti osoitteeseen: [email protected]. Ilmoita sähköpostissa nimesi, syntymäaikasi ja kansalaisuutesi. Kerro myös asiakasnumerosi, jos sinulla on sellainen.

Et tarvitse rekisteröinnistä erillistä todistusta, jos vanha on kadonnut

Maahanmuuttovirasto ei edellytä, että sinulla on todistus tallessa siitä, että olet rekisteröinyt oleskelusi. Joissakin tilanteissa esimerkiksi muiden viranomaisten kanssa voit tarvita todistusta.

Jos tarvitset todistuksen toimi näin:

  • 1.1.2017 alkaen rekisteröinnit on hoitanut Maahanmuuttovirasto. Jos Maahanmuuttovirasto on rekisteröinyt oleskeluoikeutesi, voit pyytää uutta todistusta lähettämällä sähköpostin osoitteeseen: [email protected]
  • Ennen 1.1.2017 rekisteröinnin on tehnyt poliisi. Jos poliisi on rekisteröinyt oleskeluoikeutesi, voit olla yhteydessä poliisiin tai tehdä Maahanmuuttovirastolle maksullisen todistuspyynnön.

Neuvottelut Ison-Britannian mahdollisesta EU:sta eroamisesta sekä sen vaikutuksista ovat edelleen kesken. Koska lopputulos ei ole vielä selvillä, Maahanmuuttovirasto ei pysty vielä antamaan ohjeistusta Ison-Britannian kansalaisille siitä, miten heidän tulee toimia mahdollisen eron jälkeen, jotta oleskeluoikeus Suomessa säilyy.

Kerromme asiasta lisää heti, kun lisätietoja ja ohjeita on saatavilla.

Lue lisää

Brexitin vaikutuksista ei vielä tietoa – suosittelemme brittejä rekisteröimään oleskeluoikeutensa Maahanmuuttovirastossa (15.1.2019)

Asiakastiedote