Hyppää sisältöön

Oikeaa termiä etsimässä?

5.2.2021 16.46
Oikeaa termiä etsimässä?

Mitä eroa on oleskeluluvalla ja oleskeluoikeudella? Mitä tarkoittaa kansainvälinen suojelu? Tai EU:n sininen kortti?

Kirjoitatko maahanmuutosta tai haluatko osallistua keskusteluun, mutta oikea termi on hukassa? Maahanmuuton sanastot ovat käytettävissäsi verkossa.

Maahanmuuttoviraston oma sanasto

Osoitteesta migri.fi/sanasto löydät Maahanmuuttoviraston kielenkääntäjien ylläpitämät sanaston suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Sanasto sisältää keskeisiä Maahanmuuttoviraston sivustollaan käyttämiä termejä ja niiden selityksiä. 

Jokainen sana on määritelty ja käännökset ovat saatavilla riippumatta siitä, millä kielellä käytät sivustoa. Määritelmät eivät kuitenkaan noudata sanatarkasti lainsäädännössä käytettyjä määritelmiä. Sen vuoksi virallisissa yhteyksissä on hyvä perehtyä asianomaiseen lainsäädäntöön ja muuhun lähdekirjallisuuteen.

Monikielinen sovellus

Euroopan muuttoliikeverkostolla (EMN) on oma sovellus EMN Glossary. Voit käyttää sovellusta valitsemallasi kielellä – myös suomeksi. Yli 460 maahanmuutto- ja turvapaikkatermiä on käännetty usealle eri kielelle.

EMN-sanaston on laatinut EMN, Euroopan komissio ja EMN:n kansalliset yhteyspisteet. Sovellus on ladattavissa Google Play-palvelusta ja Applen App Storesta. EMN Glossary on saatavilla myös verkossa.
 

Uutishuoneen uutinen