Hyppää sisältöön

Onko yritykseesi tulossa kausityöntekijöitä? Kokeile työnantajan Enter Finlandia!

Julkaisuajankohta 22.3.2019 14.00
Tiedote

Tiesitkö, että myös työnantaja voi käyttää Enter Finland -palvelua, jos työntekijä on hakenut sähköisesti kausityöoleskelulupaa? Kun käytät palvelua, säästät omaa ja työntekijäsi aikaa.

Enter Finlandissa työnantaja voi:

  • maksaa kausityöntekijän hakemuksen
  • tarkistaa työnantajalta pyydetyt lisäselvitykset ja vastata niihin
  • toimittaa liitteitä
  • seurata hakemuksen etenemistä

Työnantajan EF on käytettävissä ainoastaan kausityöoleskeluluvissa, ei kausityötodistuksissa. Kausityöntekijä tarvitsee kausityöoleskeluluvan, jos hänen työsuhteensa kestää 3-9 kuukautta.

Työntekijä voi valtuuttaa kerrallaan yhden työnantajan käyttämään palvelua.

Näin käytät palvelua:

  1. Tarvitset palvelun käyttämistä varten Y-tunnuksen.
  2. Työntekijän pitää ensin antaa sinulle lupa käyttää palvelua. Työntekijä voi antaa tähän suostumuksen sähköisessä kausityöhakemuksessa. Työntekijä ilmoittaa hakemuksessa myös yrityksesi Y-tunnuksen, jonka avulla sinut yhdistetään myöhemmin työntekijän hakemukseen.
  3. Mene Enter Finlandin etusivulle. Löydät palvelun osoitteesta enterfinland.fi. Valitse sivun ylälaidan valikosta kohta "Olen työnantaja" ja sivun alalaidasta "Luo työnantajan tili".
  4. Tunnistaudu palveluun esimerkiksi verkkopankkitunnuksillasi. Palvelu ohjaa vahvistamaan, että sinulla on oikeus edustaa yritystäsi palvelussa.

Voit maksaa työntekijän hakemuksen, kun olet rekisteröitynyt palveluun ja tilisi on yhdistetty työntekijän hakemukseen. Pystyt maksamaan hakemuksen, jos työntekijä ei ole vielä maksanut käsittelymaksua eikä ole käynyt todistamassa henkilöllisyyttään edustustossa tai Maahanmuuttoviraston palvelupisteessä.

Työnantaja ei voi täyttää palvelussa hakemusta työntekijän puolesta tai tarkistaa työntekijän hakemusta.

Lue lisää Kausityöstä: https://migri.fi/kausityo

Katso verkkoseminaari kausityöstä: Kausityö Suomessa