Valikko

Turvapaikanhakijoiden Moni-korteissa ongelmia: asiaa selvitetään koko ajan

20.6.2019 9.18
Tiedote

Maahanmuuttovirasto on vaihtamassa kaikki turvapaikanhakijoiden vastaanottorahan ja palkanmaksuun tarkoitetut maksukortit Moni-korteista PFS-korteiksi.

Valitettavasti Moni-kortin toimittajalla on ollut Moni-tileillä olevien rahojen siirtämisessä hyvin paljon haasteita. Siksi osa turvapaikanhakijoista ei pysty käyttämään Moni-tileillä olevia rahojaan. Ongelmat eivät johdu Maahanmuuttovirastosta.

Ymmärrämme, että tilanne on hankala ja olemme viraston puolesta tilanteesta hyvin pahoillamme. Ratkaisuja etsitään koko ajan sekä korttitoimittajan että Finanssivalvonnan kanssa. Tällä hetkellä tutkimme useita eri vaihtoehtoja, jotta asia saataisiin ratkaistua mahdollisimman nopeasti.

Vastaanottokeskukset ovat yhteydessä suoraan niihin asiakkaisiin, joita ongelma koskee ja kertovat alla olevista ohjeistuksista.

Ohjeita turvapaikanhakijoille

Jos sinulla on edelleen Moni-kortti:

  • Kokeile, toimiiko korttisi. Voit testata toimivuuden kokeilemalla rahojen nostamista automaatilla tai käyttämällä korttia kaupassa.
  • Nosta tai käytä kaikki tilillä olevat rahat heti, jos korttisi toimii.
  • Jos korttisi ei toimi, odota uusia ohjeistuksia. Yhteydenotto Maahanmuuttovirastoon ei kannata, sillä ratkaisua ongelmaan haetaan.

Jos Moni-korttisi ei toimi tai sinulla ei ole enää Moni-korttia:

  • Rahojen siirtäminen tai nostaminen ei ole tällä hetkellä mahdollista, eli et saa niitä valitettavasti vielä käyttöösi.
  • Sinun ei kannata olla yhteydessä Maahanmuuttovirastoon tai Moni-korttitoimittajaan, sillä ratkaisua ongelmaan haetaan.
  • Jos korttien toimimattomuus aiheuttaa sinulle toimeentulo-ongelmia, voit hakea vastaanottokeskuksesta vastaanottorahaa.
  • Kerromme lisätietoja ja -ohjeita heti, kun mahdollista.
Customer bulletin