Hyppää sisältöön

Turvapaikkahakemusten määrä on pysynyt alhaisena

19.11.2021 16.27

Suomessa jätettävien turvapaikkahakemusten määrä on alhainen. Uusien turvapaikanhakijoiden määrä laski koronapandemian aikana, eikä hakijamäärät ole palanneet pandemiaa edeltävälle tasolle.

Tammi-lokakuussa 2021 on jätetty 994 ensimmäisiä turvapaikkahakemusta. Uusien turvapaikanhakijoiden määrä on pysynyt viime vuoden tasolla. Tammi-lokakuussa 2020 jätettiin 1 109 ensimmäisiä turvapaikkahakemusta. 

Ensimmäisiä turvapaikkahakemuksia jättivät eniten afganistanilaiset ja turkkilaiset. 

– Seuraamme Valko-Venäjän tilannetta tarkasti, mutta se ei ole ainakaan vielä näkynyt turvapaikanhakijamäärissä Suomessa, kertoo turvapaikkayksikön johtaja Antti Lehtinen. 

Seuraa turvapaikkahakemusten määrää Maahanmuuttoviraston tilastopalvelussa

Myös uusintahakemusten määrä on laskussa 

Yhteensä turvapaikkahakemuksia on jätetty tammi-lokakuussa 2 021. Viime vuonna turvapaikkahakemuksia jätettiin tammi-lokakuussa yhteensä 2 796. Määrä sisältää ensimmäiset turvapaikkahakemukset ja uusintahakemukset. 

Uusintahakemuksia on jätetty tänä vuonna 1 027 (tammi-lokakuu 2020: 1 687). Uusintahakemus on turvapaikkahakemus, jonka asiakas tekee saatuaan lainvoimaisen päätöksen Maahanmuuttovirastolta tai hallintotuomioistuimelta aikaisemmin tekemäänsä turvapaikkahakemukseen. Jos turvapaikanhakija on ollut pitkään poissa Suomesta hakemusten välillä, kyseessä ei ole uusintahakemus. Uusintahakemuksia ovat tänä vuonna jättäneet eniten irakilaiset. 

Tutustu uusintahakemustilastoihin tilastopalvelussa

Ajankohtaista tietoa maahanmuutosta 

Löydät ajankohtaiset tilastot maahanmuutosta Maahanmuuttoviraston tilastopalvelusta. Tilastot päivitetään joka kuukauden 15. päivä. Palvelun käytöstä ja termien selityksistä saat tietoa sivulta Tilastopalvelun käyttö

Lisätietoa: 

Tiedote: Uusien turvapaikanhakijoiden määrä pysynyt alhaisena 

Tilastot: Turvapaikkapäätökset 

Uutishuoneen uutinen