Valikko

Tutkijan liikkumisilmoitus

Tee liikkumisilmoitus, jos haluat liikkua toisesta EU:n jäsenvaltiosta Suomeen tekemään tieteellistä tutkimusta ja

  • sinulla on toisen EU:n jäsenvaltion myöntämä tutkijan oleskelulupa
  • täytät liikkumisen edellytykset
  • liikut Suomeen enintään kahdeksi vuodeksi
  • suoritat osan tutkimuksestasi tutkimusorganisaatiossa

Jos sinulla on toisen EU:n jäsenvaltion myöntämä opiskelijan oleskelulupa ja haluat tehdä osan tutkimuksestasi Suomessa, esimerkiksi toisessa EU:n jäsenvaltiossa suorittamaasi tohtorintutkintoa varten, voit tulla Suomeen tutkijan liikkumisilmoituksella, jos sinulla on ylempi korkeakoulututkinto ja täytät muut liikkumisen edellytykset.

Jos sinulla on toisen EU:n jäsenvaltion myöntämä muu kuin tutkijan tai opiskelijan oleskelulupa, et voi tulla Suomeen tekemään tutkimusta tutkijan liikkumisilmoituksella. Sinun pitää hakea Suomeen tutkijan oleskelulupaa, jos tutkimuksesi Suomessa kestää pidempään kuin 90 päivää.

Maahanmuuttovirasto ei vastaa Suomesta toiseen jäsenvaltioon liikkumisestasi. Jos sinulla on Suomen myöntämä tutkijan oleskelulupa ja haluat liikkua Suomesta toiseen EU:n jäsenvaltioon, tarkista kyseisen valtion viranomaiselta, mitä sinne liikkuminen edellyttää.

Jos perheenjäsenelläsi on EU:n jäsenvaltion myöntämä oleskelulupa, hän voi tulla Suomeen sinun kanssasi. Perheenjäsenesi pitää tehdä oma ilmoitus.

Tarkistathan, että ilmoituksessasi on kaikki vaadittavat liitteet. Maahanmuuttovirasto ei pyydä puuttuvia liitteitä.

Liikkumisilmoituksen löydät tämän sivun lopusta.