Venäjän tiedonhankintamatkan raportit on julkaistu - aiheina Pohjois-Kaukasia sekä rikosprosessi Venäjällä

13.6.2019 13.18
Tiedote

Venäjän tiedonhankintamatkan tuoreet raportit käsittelevät Pohjois-Kaukasian tilannetta sekä rikosprosessin kulkua Venäjällä.

Maahanmuuttoviraston maatietopalvelun tutkijat vierailivat Moskovassa tiedonhankintamatkalla marras-joulukuussa 2018. Paikan päällä tutkijat haastattelivat kansalaisjärjestöjä, asiantuntijoita, tutkijoita, kansainvälisiä järjestöjä ja viranomaisten edustajia. Matkojen tarkoitus on hankkia tietoa ajankohtaisista teemoista sekä vahvistaa tutkijoiden käytössä olevaa paikallista kontakti- ja yhteistyöverkostoa.

Pohjois-Kaukasiaa käsittelevässä raportissa on keskitytty erityisesti laittomaan taistelutoimintaan osallistuneiden henkilöiden tilanteeseen ja naisen asemaan. Toisessa tänään julkaistussa raportissa on Venäjän rikosprosessin lisäksi käyty läpi muun muassa kansalaisuuden ja passien myöntämisen käytäntöjä.

Raportit on julkaistu suomeksi verkkosivuillamme. Tiedonhankintamatkan raporttisarjan ensimmäinen osa julkaistiin huhtikuussa, ja se käsitteli Jehovan todistajien asemaa Venäjällä.

Maahanmuuttoviraston maatietopalvelu tuottaa tietoa erityisesti niistä maista, joista Suomeen tulee turvapaikanhakijoita, kiintiöpakolaisia ja muita maahanmuuttajia. Tutkijat eivät osallistu oleskelulupien päätöksentekoon tai maalinjausten tekemiseen.

Tiedonhankintamatka Venäjälle oli osa FAKTA-hanketta, joka on saanut EU:n turvapaikka-, maahanmuutto-, ja kotouttamisrahaston (AMIF) tukea.

Lisätietoa medialle

Venäjän maatiedosta: tutkija Maria Kyrönlahti, s-posti: [email protected], puh. 0295 433 037

Yleistietoa FAKTA-hankkeesta: projektipäällikkö Satu Ruotsalainen, s-posti: [email protected], puh. 0295 433 037

Lisätietoa maatiedosta verkkosivuiltamme tietopankista