Alkavatko opintosi alkuvuodesta? Tee hakemus Enter Finland -verkkopalvelussa

3.12.2019 8.41
Tiedote

Loppuvuodesta moni opiskelija hakee oleskelulupaa vaihto-opiskelua varten. Jos opintosi alkavat alkuvuodesta, tee hakemus heti kun olet saanut tiedon opiskelupaikasta Suomessa.

Kätevimmin teet hakemuksen Enter Finland –verkkopalvelussa. Pystyt myös toimittamaan palvelussa tarvittavat liitteet. Tarkemmat ohjeet hakemiseen löydät opiskelu Suomessa -sivulta.

Sinun kannattaa myös katsoa verkkoseminaari opiskelijoiden oleskeluluvista.

Vireillä uusia hakemuksia kevätlukukaudella opiskelunsa aloittavilta opiskelijoilta

Suurin osa syksyllä opiskelunsa aloittaneiden EU-maiden ulkopuolelta Suomeen tulevien opiskelijoiden oleskelulupahakemuksista on käsitelty. Ajalla 1.6.–31.10.2019 tehtiin yhteensä 7606 päätöstä. Näistä 4155 tehtiin ensimmäistä oleskelulupaa hakeneille, joista noin 88 % oli myönteisiä. Samalla ajalla jatkolupiin on tehty ratkaisuja yhteensä 3451, joista 97 % oli myönteisiä.

Vuoden 2019 aikana opiskelijat ovat jättäneet yhteensä 9904 hakemusta, joista 5339 oli ensimmäisiä opiskelijan oleskelulupahakemuksia ja 4565 jatkolupia.

Tällä hetkellä hakemuksia on vireillä noin 1380 kappaletta. Hakemuksia tulee Maahanmuuttovirastoon koko ajan lisää, ja suurin osa vireillä olevista hakemuksista on opiskelijoilta, joiden opinnot alkavat vuodenvaihteen jälkeen.

Vireillä on kuitenkin yhä myös hakemuksia opiskelijoilta, jotka olivat saaneet opiskelupaikan syksylle. Tavoite on, että saamme päätökset kaikille hakijoille mahdollisimman pian.

Käsittely voi kestää pitempään esimerkiksi tilanteessa, jossa Maahanmuuttovirasto on pyytänyt sinulta lisäselvityksiä. Usein tämä johtuu siitä, että tarvitsemme lisäselvitystä toimeentulostasi.

Tilastotietoa opiskelijoiden oleskelulupahakemuksista: migri.fi/tilastot

Customer bulletin