FI SV EN

Kausityölupaa voi hakea myös sähköisesti 13.4. alkaen

13.4.2018 10.17
Tiedote

Voit hakea kausityölupaa ja tehdä kausityötodistuspyynnön sähköisesti 13.4. alkaen.

Tähän mennessä oleskelulupaa ja todistusta on voinut hakea vain paperilla, mutta nyt se onnistuu myös sähköisesti. Enter Finland -palvelu ohjaa hakemaan oikeaa lupaa ja osaa laskea kauanko olet tehnyt kausityötä edellisen 12 kuukauden aikana, kun ilmoitat tietosi huolellisesti palveluun.

Jos teet todistuspyynnön sähköisesti, sinun ei tarvitse käydä tunnistautumassa Suomen edustustossa. Kun todistuspyyntö on käsitelty, saat kausityötodistuksen Enter Finlandissa ja voit tulostaa sen itsellesi ja työnantajallesi.

Todistuspyyntö pitää maksaa sähköisessä asioinnissa

Voit maksaa hakemuksen luottokortilla tai suomalaisen pankin pankkitunnuksilla. Jos teet todistuspyynnön sähköisesti, sinun täytyy myös maksaa se sähköisessä asioinnissa. Jos haet kausityölupaa sähköisesti, voit maksaa hakemuksen joko Enter Finlandissa tai kun käyt tunnistautumassa edustustossa.

Sähköiset hakemukset ovat edullisempia kuin paperihakemukset:

  • Kausityöoleskelulupahakemus
    • 3-6 kuukauden lupa: sähköinen hakemus 400 euroa, paperihakemus 470 euroa
    • 6-9 kuukauden lupa: sähköinen hakemus 450 euroa, paperihakemus 520 euroa
  • Kausityötodistuspyyntö
    • Sähköinen hakemus 60 euroa, paperihakemus 100 euroa.

Myös työnantaja voi käyttää sähköistä asiointia

Jos sinulla on vain yksi työnantaja, voit antaa hänelle luvan käyttää työnantajan sähköistä asiointia kausityölupa-asioissasi. Tarkista kuitenkin ensin, että työnantajallasi on oma työnantajan Enter Finland -tili. Työnantaja pystyy maksamaan oleskelulupahakemuksesi palvelussa.