Hyppää sisältöön

Kohti parempaa palvelua - Ulkomaalaisvirastosta Maahanmuuttovirasto 1.1.2008

Migri
Julkaisuajankohta 31.12.2007 14.42
Uutinen

Ulkomaalaisviraston nimi muuttuu Maahanmuuttovirastoksi 1.1.2008. Nimenmuutos liittyy pääministeri Vanhasen II hallituksen hallitusohjelman maahanmuuttoa koskeviin uudistuksiin: sisäasiainministeriöön kootaan maahanmuutosta ja kotoutuksesta vastaava kokonaisuus.

Maahanmuuttoviraston tehtävät ovat samat tutut kuin edeltäjällään kattaen turvapaikka-, oleskelulupa- ja kansalaisuusasiat. Työministeriöstä siirtyy Maahanmuuttovirastoon heti vuoden alusta maahanmuuttokirjasto, joka yhdistetään viraston omaan kirjastoon. Kirjasto avataan helmikuussa. Muista mahdollisista virastolle tulevista tehtävistä päätetään myöhemmin.

Maahanmuuttovirasto, josta käytetään lyhennettä Migri, toimii alueellisesti kolmella paikkakunnalla: Helsingissä, Lappeenrannassa ja Kuhmossa.

Maahanmuuttoviraston tunnus kuvaa liikettä

Maahanmuuttovirastolle on suunniteltu oma tunnus, jossa ajattomaan ja pelkistettyyn muotoon on yhdistetty punaisen ja harmaan lämpimät värisävyt. Tunnuksen on suunnitellut Miuraad Oy.

"Tunnuksessa olevan merkin voi hahmottaa usealla tavalla ja symbolisesti", sanoo Miura Merenmies-Tuominiemi Miuraad Oy:stä. "Merkin siipimäiseen muotoon liittyy lentämisen, muuttamisen, uuden etsimisen ja tulevaisuuteen suuntautuneisuuden assosiaatioita, globaalisuutta ja kansainvälistä liikkumista" Merenmies jatkaa.

Maahanmuuttoviraston puheluiden välitys palkeelle

Maahanmuuttoviraston puhelinvälitystehtäviä hoitaa sisäasiainhallinnon palvelukeskus (palke) Kajaanissa, joten virastolla ei ole enää omaa vaihdetta. Ulkomaalaisviraston vaihteen henkilöstö siirtyy Maahanmuuttoviraston asiakaspalvelutiimiin ja hoitaa jatkossa puhelimitse annettavaa asiakasneuvontaa. Maahanmuuttovirasto saa näin mahdollisuuden vahvistaa asiakaspalveluaan.

Maahanmuuttoviraston yhteystiedot
Vaihde: 071 873 0431
Faksi: 071 873 0730
Sähköposti: maahanmuuttovirasto@migri.fi, etunimi.sukunimi@migri.fi
Postiosoite: PL 18 (Panimokatu 2 A) 00581 Helsinki
Internetsivut: www.migri.fi

Asiakaspalvelu
Puh. 071 873 3400
Lautatarhankatu 10, Helsinki

Maahanmuuttokirjasto
Panimokatu 1, Helsinki
kirjasto@migri.fi

31.12.2007

Lehdistötiedote