Hyppää sisältöön

Maahanmuuttovirasto mukaan International House Helsinkiin

Julkaisuajankohta 3.4.2019 10.21
Tiedote

Maahanmuuttajille alkuvaiheen palveluja tarjoava International House Helsinki (IHH) avaa ovensa uusissa tiloissa 3. huhtikuuta. Muuton myötä IHH:n palveluntarjonta laajenee. Jatkossa IHH:ssa asioiva EU-kansalainen voi myös rekisteröidä oleskeluoikeutensa.

Uusi toimipiste sijaitsee Helsingin Sörnäisissä, osoitteessa Lintulahdenkuja 2 (2.krs). Palvelu on avoinna arkisin kello 9–16.

IHH tarjoaa valtaosan maahanmuuttajien tarvitsemista alkuvaiheen neuvonta- ja viranomaispalveluista saman katon alta. Muuton myötä palvelutarjonta laajenee, kun Maahanmuuttovirasto ja Espoon asiointipalvelut liittyvät uusina toimijoina IHH-yhteistyöhön. IHH-toimintaan osallistuvat lisäksi Helsingin kaupunki, Uudenmaan maistraatti, Verohallinto, Kela, Uudenmaan TE-toimisto, Eläketurvakeskus, Helsingin seudun kauppakamari ja Suomen ammattiliittojen keskusjärjestö SAK.

Jatkossa IHH:ssa asioiva EU-kansalainen voi rekisteröidä oleskeluoikeutensa ja saada neuvontaa myös Espoon kaupungin palveluista. Oleskeluoikeuden rekisteröinti tapahtuu ajanvarauksella, jonka voi tehdä verkossa osoitteessa migri.fi/ajanvaraus. EU-kansalaisen rekisteröinnin voi edelleen tehdä myös kaikissa Migrin palvelupisteissä.

Asiakkaat tyytyväisiä palveluihin

IHH:n henkilöasiakaspalvelu on suunnattu kaikille hiljattain pääkaupunkiseudulle tulleille maahanmuuttajille. Lisäksi IHH palvelee yrityksiä ja työnantajia ulkomaiseen työvoimaan ja sen rekrytointiin liittyvissä kysymyksissä. Asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä saamaansa palveluun.

"Tuorein asiakastyytyväisyyskysely osoittaa, että International House Helsingin palvelut koetaan sujuvina ja laadukkaina. Erityiskiitosta on saatu muun muassa lyhyistä jonotusajoista. Palvelu on otettu erinomaisesti vastaan myös yrityksissä, joiden kansainvälisiä rekrytointeja on pystytty olennaisesti helpottamaan", kertoo projektipäällikkö Elina Nurmi Helsingin kaupunginkanslian elinkeino-osastolta.

Joulukuussa 2017 käynnistetyssä International House Helsinki -palvelussa rekisteröitiin ensimmäisenä toimintavuonna yli 31 000 asiakkuutta. Lisäksi neuvottiin liki yhtä suurta määrää muita asiakkaita. IHH:n perustamisen myötä maahanmuuttajille suunnatun palvelutarjonnan saavutettavuus pääkaupunkiseudulla on parantunut ja viranomaisasiointi sujuvoitunut.

Lue lisää