FI SV EN

Siikajärven vastaanottokeskuksen toiminta päättyy

9.1.2018 14.00 | Julkaistu suomeksi 11.1.2018 klo 10.16
Tiedote

Maahanmuuttovirasto on irtisanonut Espoossa sijaitsevan Siikajärven vastaanottokeskuksen sopimuksen ja toiminta keskuksessa loppuu kesäkuun 2018 loppuun mennessä. Keskusta ylläpitää Luona Oy. Siikajärven keskuksessa on 330 vastaanottopaikkaa.

Turvapaikanhakijoiksi kirjattujen kokonaismäärä vähenee tällä hetkellä Suomessa usealla sadalla kuukaudessa, eli hakijat saavat oleskeluluvan ja siirtyvät vastaanottokeskuksesta kuntaan asumaan, poistuvat maasta tai poistuvat muuten vastaanottopalveluiden piiristä. Maahanmuuttovirasto arvioi tarvitsevansa ensi kesään mennessä selvästi nykyistä vähemmän vastaanottokeskuspaikkoja.

Majoituskapasiteetin ylläpito on kallista, ja paikkamäärä pyritään siksi pitämään koko ajan mahdollisimman lähellä tarvetta. Viraston tavoite on ylläpitää vastaanottokeskuksissa keskimäärin 90 prosentin käyttöaste.

Turvapaikanhakijoiden vastaanoton piirissä on tällä hetkellä noin 13 300 henkilöä. Toiminnassa on yhteensä 56 vastaanottokeskusta, joista kahdeksan on tarkoitettu ilman huoltajaa tulleille alaikäisille. Turvapaikanhakijoista noin 4 200 on kirjoilla vastaanottokeskuksessa, mutta asuu yksityismajoituksessa.

Lisätietoa medialle

Tulosalueen johtaja, Kimmo Lehto, s-posti: [email protected], puh. 0295 430 431