Hyppää sisältöön

Somalian tiedonhankintamatkan raportti on julkaistu

Julkaisuajankohta 24.10.2018 10.26
Tiedote

Kaksi Maahanmuuttoviraston maatietopalvelun tutkijaa vieraili Somaliassa Mogadishussa tiedonhankintamatkalla tammikuussa. Matkan tarkoitus oli hankkia ajan tasalla olevaa tietoa maan turvallisuustilanteesta ja yleisistä olosuhteista.

Matkan tavoitteena oli lisäksi luoda kontaktiverkosto kansainvälisten ja kansallisten toimijoiden kanssa. Verkoston kautta voidaan jatkossa hankkia päivitettyä tietoa Somalian olosuhteista turvapaikkapäätöksenteon tueksi. Matka sujui onnistuneesti.

Laajempi raportti matkasta on nyt valmistunut ja löytyy suomeksi verkkosivuiltamme migri.fi/raportit.

Tiedonhankintamatka Somaliaan oli osa FAKTA-hanketta, joka on saanut EU:n turvapaikka-, maahanmuutto-, ja kotouttamisrahaston (AMIF) tukea.

Viraston tavoite on, että tiedonhankintamatkoja tehdään jatkossa säännöllisesti.

Maahanmuuttoviraston Maatietopalvelu tuottaa lähtömaita koskevaa maatietoa (Country of Origin Information/COI) erityisesti niistä maista, joista Suomeen tulee turvapaikanhakijoita, kiintiöpakolaisia ja muita maahanmuuttajia. Maatietopalvelun tutkijat eivät osallistu oleskelulupien päätöksentekoon tai maalinjausten tekemiseen.

Lisätietoa medialle

  • Yleistietoa FAKTA-hankkeesta: projektipäällikkö Satu Ruotsalainen, s-posti: etunimi.sukunimi@migri.fi, puh. 0295 430 431
  • Tarkempaa tietoa Somalian maatiedosta: tutkija Riku Santaharju, s-posti: etunimi.sukunimi@migri.fi, puh. 0295 430 431