FI SV EN

Vastaanottokeskusten ulkopuolisia terveydenhuoltopalveluita hankitaan Suomen Terveystalolta, Lääkärikeskus Aavalta ja Mehiläiseltä

30.10.2017 14.30 | Julkaistu suomeksi 15.1.2018 klo 19.24
Tiedote

Maahanmuuttovirasto on tehnyt uudet palvelusopimukset terveydenhuoltopalveluiden tuottamisesta. Terveydenhuoltopalveluita tuotetaan turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskusten, ihmiskaupan uhrien auttamisjärjestelmän ja säilöönottoyksiköiden asiakkaille.

Kilpailutuksen voitti Uudellamaalla Lääkärikeskus Aava, Pohjanmaalla Mehiläinen ja muiden alueiden osalta Suomen Terveystalo.

Hankinta jaettiin kuuteen alueeseen: Uusimaa; Varsinais-Suomi ja Satakunta; Itä-Suomi; Keski-Suomi, Pirkanmaa ja Häme; Pohjanmaa sekä Pohjois-Suomi.

Mehiläinen on uusi palveluntuottaja. Lääkärikeskus Aavan sekä Suomen Terveystalon kanssa Maahanmuuttovirastolla on ollut palvelusopimus jo aiemmin. Maahanmuuttovirasto on kilpailuttanut terveydenhuoltopalvelut edellisen kerran vuonna 2012. Uudet sopimukset astuvat voimaan 1.11.2017.

Hankinnan kohteena ovat yleislääkäritasoiset lääkäripalvelut arkisin klo 8.00 - 16.00 välillä, tartuntatautien seulontatutkimukset ja laboratorio- ja kuvantamistutkimukset.

Valtakunnallisilla, keskitetyillä sopimuksilla tavoitellaan kustannustehokkuutta, palvelujen yhdenmukaisuutta ja tasaista laatua.

Lisätietoja medialle:

Vastaanottoyksikön tulosalueen johtaja Olli Snellman puh. 0295 430 431