Valikko

Asiointi koronavirusepidemian aikana

Lue tältä sivulta päivitetyt ohjeet palvelupisteessä asioimiseen koronavirusepidemian aikana. Hakemiseen liittyvät ohjeet löydät sivuilta migri.fi/olet-suomessa ja migri.fi/et-ole-suomessa. Katso myös usein kysytyt kysymykset sivulta migri.fi/ukk-koronavirus.

Sinulla on ajanvaraus palvelupisteeseen Suomessa 

Jos asiasi ei ole kiireinen, harkitse voisitko odottaa koronavirusepidemian laantumista. Saat hakemuksesi vireille Enter Finlandissa tai lähettämällä paperihakemuksen sähköpostilla tai postitse.

Käytä aina ensisijaisesti Enter Finland -palvelua. Yleensä tunnistautumisen pitää tapahtua palvelupisteessä kolmen kuukauden kuluttua siitä, kun hakemus on laitettu vireille. Koronavirustilanteen takia tunnistautumisaikaa on toistaiseksi pidennetty 31.10.2020 asti. Tarkennamme ajanjaksoa tarvittaessa poikkeusolojen keston mukaan.

Koronavirustilanteen takia Maahanmuuttoviraston palvelupisteissä ei voi toistaiseksi asioida vuoronumerolla. Voit asioida toistaiseksi vain ajanvarauksella. 

Jos olet varannut ajan palvelupisteeseen, palvelemme sinua normaalisti. 

Ennen kuin tulet palvelupisteeseen, muista:

  • Käytä aina ensisijaisesti Enter Finland -palvelua. Kun kirjaudut pankkitunnuksilla ja haet jatkolupaa, sinun ei välttämättä tarvitse käydä tunnistautumassa palvelupisteessä. Lue lisää vahvasta tunnistautumisesta sivulta migri.fi/tunnistautuminen.
  • Älä tuo mitään liitteitä suoraan palvelupisteisiin vaan käytä Enter Finland -verkkopalvelua, sähköpostia tai postia. Jos olet varannut ajan tunnistautumista varten, ota liitteet mukaan.
  • Tule paikalle hieman ennen ajanvarauksen alkamista ja esitä varausvahvistus vartijalle. 
  • Jos olet tullut ulkomailta, odota 14 päivää ennen kuin asioit palvelupisteessä. Jos ajanvarauksesi on sitä ennen, peruuta se. 
  • Älä tule palvelupisteeseemme, jos sinulla on flunssan oireita. Muista perua aikasi, jos et pääse tapaamiseen paikalle. Varaa uusi aika, kun olet taas täysin terve. 
  • Kuulutko riskiryhmään? Suosittelemme, että odotat poikkeusolojen päättymistä ennen kuin asioit palvelupisteessä. Saat hakemuksesi vireille Enter Finlandissa tai lähettämällä paperihakemuksen sähköpostilla tai postitse. 
  • Ajanvarauspalvelumme on auki normaalisti. Vältä varaamasta aikaa muualle kuin itseäsi lähimpänä olevaan palvelupisteeseen, vaikka vapaita aikoja olisi tarjolla. 
  • Jos et pääse palvelupisteeseen varaamanasi aikana, muista perua tapaaminen ajanvarauspalvelussamme. Käyttämättömästä ajanvarauksesta veloitetaan 50 euroa.

Kiitos kun noudatat näitä ohjeita! Näin voimme suojella asiakkaitamme ja työntekijöitämme mahdollisilta tartunnoilta.

Seuraa UM.fi- ja finlandabroad.fi-sivustolta mikä on edustustojen ajankohtainen tilanne

Yleensä hakijan pitää käydä paikan päällä edustustossa kolmen kuukauden sisällä siitä, kun hakemus on laitettu vireille Enter Finlandissa. Jos olet ulkomailla ja et ole päässyt ajoissa tunnistautumaan edustustoon, sinulla on aikaa tunnistautua 31.10.2020 asti. 

Varaa aika tunnistautumiseen viipymättä, kun ulkoministeriö on tiedottanut poikkeusjärjestelyjen olevan ohi.

Hakijoiden haastattelut edustustoissa on keskeytetty koronavirusepidemian takia.

Edustustot eivät pysty jakamaan oleskelulupakortteja normaalisti. Korttien toimittamista koskeviin tiedusteluihin vastaa se edustusto, jossa olet asioinut. Tarkasta sinua palvelevan Suomen edustuston tilanne finlandabroad.fi -sivustolta.

Seuraa ulkoministeriön ja Maahanmuuttoviraston asiakastiedotteita. 

Puhelinpalvelu 

Jos sinulla on kysyttävää hakemuksen jättämisestä ja vuoronumerolla asioinnista palvelupisteissämme, soita numeroon 0295 419 627. Numero palvelee maanantaista perjantaihin klo 9–16.