Hyppää sisältöön

Koronaviruksen vaikutus asiakkaisiin ulkomailla

Lue tältä sivulta päivitetyt ohjeet oleskeluluvan hakemiseen ulkomailla koronavirusepidemian aikana.

Katso tästä ohjeet, kun 

Olet hakemassa oleskelulupaa Suomeen

Seuraa UM.fi- ja finlandabroad.fi-sivustolta mikä on edustustojen ajankohtainen tilanne.

Voit edelleen laittaa hakemuksesi vireille Maahanmuuttoviraston Enter Finland -verkkopalvelussa ja maksaa käsittelymaksun palvelussa. Hakemuksesi otetaan käsittelyyn, kun olet päässyt tunnistautumaan.

Jatkolupaa tai pysyvää oleskelulupaa et voi hakea Suomen ulkopuolella. Jatkolupaa ja pysyvää oleskelulupaa voit hakea vain, jos olet Suomessa.

Tunnistautuminen

Sinun pitää käydä paikan päällä edustustossa kolmen kuukauden sisällä siitä, kun hakemus on laitettu vireille Enter Finlandissa.

Haastattelut ja DNA-testaukset 

Hakijoiden haastatteluja ja DNA-testauksia tehdään useimmissa edustustoissa tällä hetkellä normaalisti. Joissain edustustoissa ne ovat kuitenkin edelleen keskeytetty. Koska tilanne voi muuttua nopeasti koronaviruksen takia, kannattaa sinun seurata edustustojen tilannetta ulkoministeriön verkkosivuilta ja sivulta finlandabroad.fi.

Jatkamme hakemuksesi käsittelyä sitten, kun edustusto on tehnyt haastattelun tai DNA-testin. Sinun ei tarvitse ilmoittaa Maahanmuuttovirastolle erikseen, jos haastattelu tai DNA-testi viivästyy.

Odotat oleskelulupakorttia 

Kaikki edustustot eivät pysty jakamaan oleskelulupakortteja normaalisti. Korttien toimittamista koskeviin tiedusteluihin vastaa se edustusto, jossa olet asioinut. Tarkasta sinua palvelevan Suomen edustuston tilanne finlandabroad.fi -sivustolta. 

Seuraa ulkoministeriön ja Maahanmuuttoviraston asiakastiedotteita.

Voit perua hakemuksesi

Jos tilanteesi on muuttunut koronavirusepidemian aikana ja et halua enää hakea oleskelulupaa Suomeen, peruuta oleskelulupahakemuksesi. 
Löydät ohjeet hakemuksen peruuttamiseen verkkosivuiltamme osoitteesta: migri.fi/hakemuksen-peruuttaminen.