Hyppää sisältöön

International House Helsinki (IHH)

IHH eli International House Helsinki tarjoaa uusille maahanmuuttajille tietoa eri asioista saman katon alta. Palvelu on tarkoitettu hiljattain pääkaupunkiseudulle tulleille maahanmuuttajille sekä yrityksille ja työnantajille ulkomaisen työvoimaan ja sen rekrytointiin liittyvissä kysymyksissä.

Mukana IHH:ssa ovat myös esimerkiksi Vero, TE-palvelut, maistraatti ja Kela. Lue lisää IHH:n nettisivuilta.

EU-rekisteröinnit IHH:ssa

Maahanmuuttovirasto hoitaa IHH:ssa EU-rekisteröintejä ajanvarauksella. Maahanmuuttoneuvontaa saa IHH:ssa Helsinki-infon pisteestä ilman ajanvarausta.

Hakemuksen maksaminen

Jos teet hakemuksesi Enter Finlandissa, hoida maksu sitä kautta. IHH:ssa voit tarvittaessa maksaa pankki- tai luottokortilla. Maahanmuuttoviraston pisteessä IHH:ssa et voi maksaa käteisellä.

Varaa aika netissä

Asioidaksesi Maahanmuuttoviraston kanssa IHH:ssa sinun pitää varata aika etukäteen ajanvarausjärjestelmästä.

Toimintaohjeet

  1. Varaa aika. Valitse palvelukategoriaksi EU-rekisteröinti ja palveluksi EU-kansalaisen rekisteröinti. Toimipisteeksi laita International House Helsinki. Palvelu kertoo sinulle ensimmäiset vapaat ajat.
  2. Täytä hakemus Enter Finlandissa tai paperisena.
  3. Ota mukaasi tarvittavat liitteet. Tarkista, mitä liitteitä tarvitset. Muista myös henkilöllisyystodistus sekä pankki- tai luottokortti, jos et ole maksanut hakemustasi Enter Finlandissa. IHH:ssa et voi maksaa käteisellä.
  4. Saavu ajoissa paikalle ja ilmoittaudu asiointipisteellä. Kutsumme sinua nimellä. Et tarvitse vuoronumeroa.

Yhteystiedot ja aukioloajat

Lintulahdenkuja 2
00530 Helsinki
Avoinna: ma - pe kello 9-16