main-mobile-navigation-header

Dödsfallet i Hennala: Inga fel inträffade i förläggningens verksamhet

Migri 30.6.2017 10.16
Nyhet

Migrationsverket har rett ut fallet där en ung asylsökande som var kund vid förläggningen i Hennala i Lahtis avled på försommaren.

Diskussionen har varit livlig särskilt i sociala medier och det har gått rykten om att det eventuellt har skett försummelser i vården av kunden.

Migrationsverket började reda ut fallet på eget initiativ. Migrationsverket undersökte och bedömde ärendet beträffande verksamheten vid förläggningen i Hennala.

Enligt Migrationsverkets uppfattning har förläggningen inte handlat fel i fallet. Det finns inte heller någonting särskilt att anmärka på beträffande verksamheten i Hennala. Denna syn grundar sig på en utredning som erhållits från förläggningen i Hennala, registrerade patientdata och annan information i anslutning till ärendet som Migrationsverket haft tillgång till.

Aktörer inom den specialiserade sjukvården har haft vårdansvaret i fallet. Övervakning och utvärdering av verksamheten inom den specialiserade sjukvården hör inte till Migrationsverket. För att reda ut ärendet och få en helhetsuppfattning överför Migrationsverket ärendet till Tillstånds- och tillsynsverket för social- och hälsovården.

Ytterligare information till medierna

Olli Snellman, chef för resultatområde, enheten för mottagande, tfn 0295 430 431, [email protected]

Lehdistötiedote

Viimeisimmät