main-mobile-navigation-header

Moni-kortet slutar fungera den 30 april – pengarna överförs till ett nytt PFS-kort i maj

12.4.2019 8.27
Pressmeddelande

Migrationsverket byter ut alla Moni-kort mot PFS-kort i april 2019. Moni-kortet har använts för utbetalning av mottagningspenning och lön till asylsökande. Moni-kortet och nätbanken som är ansluten till kortet upphör att fungera den 30 april 2019.

Om du har pengar kvar på ditt Moni-kort, överför vi pengarna till ditt PFS-kort. Detta kan vi tyvärr inte göra i april, utan pengarna kan överföras från Moni-kortet till PFS-kortet först i maj. Tyvärr har vi inte kunnat komma överens om en snabbare tidtabell med leverantören.

Vi meddelar genast när alla klienters pengar har överförts till PFS-korten.

Vi beklagar situationen.

Kom ihåg detta om du fortfarande har pengar på ditt Moni-kort

Efter april kan du inte längre ta ut pengar från ditt Moni-kort. Det lönar sig att ta ut så mycket pengar från Moni-kortet att summan täcker dina kostnader för åtminstone maj. Om du har pengar kvar på Moni-kortet, överförs pengarna till ditt PFS-kort i maj. Detta tar dock minst två veckor.

Om du har pengar på ditt Moni-kort men inte kan ta ut kontanter med kortet, ska du kontakta din förläggning.

Du ska också kontakta din arbetsgivare och be arbetsgivaren betala din lön till ditt PFS-kort. Efter den 30 april är det inte längre möjligt att betala lönen till Moni-kortet. Läs mer om löneutbetalning till PFS-kort här.

Om du har frågor kan du kontakta din förläggning.

Byt ut ditt gamla Moni-kort mot ett nytt PFS-kort snarast möjligt

Det lönar sig att byta ut det gamla Moni-kortet mot ett nytt PFS-kort utan dröjsmål. Mer information om bytet hittar du här.

Viimeisimmät