Suurin osa syksyn opiskelijoista on saanut oleskelulupapäätöksen

2.11.2018 11.55
Tiedote

Syksyllä opiskelunsa aloittaneiden EU-maiden ulkopuolelta Suomeen tulevien opiskelijoiden oleskelulupahakemukset on saatu pääosin käsiteltyä. 1.6.–15.10.2018 tehtiin yhteensä 7724 päätöstä. Näistä 3746 tehtiin ensimmäistä oleskelulupaa hakeneille, joista noin 93 % oli myönteisiä. Samalla ajalla jatkolupiin on tehty ratkaisuja yhteensä 3978, joista lähemmäs 99 % oli myönteisiä.

Vuoden 2018 aikana hakemuksia on tullut vireille yhteensä 10 677, joista 5059 oli ensimmäisiä opiskelijan oleskelulupahakemuksia ja 5618 jatkolupia.

Lisäselvitykset voivat pidentää käsittelyaikaa

Tällä hetkellä hakemuksia on vireillä noin 1250 kappaletta. Hakemukset käsitellään vireilletulojärjestyksessä ja ratkaistaan, kun vaadittavat selvitykset on tehty.

Hakemuksesi käsittelyaika voi olla keskimääräistä pidempi, jos

  • sinulta on pyydetty lisätietoa hakemukseesi
  • hakemuksesi on puutteellinen
  • sinut joudutaan kutsumaan haastatteluun
  • olet pyytänyt luvan edellytyksistä poikkeamista.

Marraskuussa tulee paljon uusia hakemuksia

Seuraava suuri määrä opiskelijan oleskelulupahakemuksia on odotettavissa marraskuussa, jolloin vuoden alussa opintonsa aloittavat hakevat lupiaan. Suurin osa alkuvuodesta Suomeen saapuvista opiskelijoista on vaihto-opiskelijoita.

Tee hakemus heti kun olet saanut tiedon opiskelupaikasta Suomessa. Ohjeet hakemiseen löytyvät opiskelu Suomessa -sivulta.

Asiakastiedote