Hoppa till innehåll

Tjänsten Enter Finland för arbetsgivare förbättras ytterligare

Migri
Utgivningsdatum 13.7.2017 16.12
Pressmeddelande

Migrationsverkets e-tjänster för arbetsgivare blir bättre än förut.

I början av juni utvidgades Enter Finland att även gälla arbetsgivare så att arbetsgivaren själv kan lämna in uppgifter om arbetet och sitt företag samt betala ansökan på sin anställdas vägnar.

Nu blir tjänstens användbarhet bättre än förut: Från och med den 13 juli kan du även ge någon annan person en elektronisk fullmakt att handla på dina vägnar i Enter Finland. Den befullmäktigade måste inte vara anställd vid samma företag utan han eller hon kan även vara en representant för en tredje part.

Så att vi kan vara säkra att du har rätt att uträtta ärenden i e-tjänsten på ditt företags vägnar använder vi tjänsten Suomi.fi-fullmakter (www.suomi.fi/valtuudet).

Migrationsverket är den första myndigheten i Finland att ta i bruk fullmakter via tjänsten Suomi.fi-fullmakter.

Enter Finland för arbetsgivare – även för nya användare

Du kan använda Enter Finland för arbetsgivare fast du inte tidigare har använt vår e-tjänst. Du har ändå inte möjlighet att följa ansökningar som du har lämnat in tidigare.

Du kan inte använda tjänsten om flera anställningar är grunden för ansökan eller om arbetsgivaren eller uppdragsgivaren inte har ett FO-nummer.

Hur använder jag tjänsten Enter Finland som en arbetsgivare? Vänligen läs vårt tidigare meddelande här.

Enter Finland för arbetsgivare har förverkligats med stöd av Europeiska unionens asyl-, migrations- och integrationsfond.

Kundmeddelande