Hoppa till innehåll

Från den 13 april kan du också ansöka om uppehållstillstånd för säsongsarbete i vår e-tjänst

Utgivningsdatum 13.4.2018 10.17
Pressmeddelande

Från och med den 13 april kan du ansöka om uppehållstillstånd för säsongsarbete och begära om ett intyg för säsongsarbete i vår e-tjänst.

Hittills har du kunnat ansöka om det här uppehållstillståndet och det här intyget enbart med en pappersblankett, men nu kan du också lämna in ansökan i vår e-tjänst. E-tjänsten Enter Finland styr dig att söka det korrekta tillståndet och kan räkna ut hur länge du har säsongsarbetat under de senaste 12 månaderna, när du meddelat noggrant dina uppgifter i tjänsten.

När du lämnar in din begäran om intyget i vår e-tjänst, måste du inte besöka en finsk beskickning för att styrka din identitet. När din begäran om intyget har behandlats, får du intyget för säsongsarbete via Enter Finland och du kan skriva ut intyget åt dig själv och din arbetsgivare.

Begäran om intyget ska betalas i vår e-tjänst

Du kan betala ansökan med ett kreditkort eller en finsk banks nätbankkoder. Om du lämnar in din begäran om intyget i vår e-tjänst, måste du också betala den i e-tjänsten. Om du ansöker om uppehållstillstånd för säsongsarbete i vår e-tjänst, kan du betala ansökan antingen i vår e-tjänst Enter Finland eller när du besöker beskickningen för att styrka din identitet.

Ansökningarna i vår e-tjänst är förmånligare än pappersansökningarna:

Arbetsgivaren kan också använda vår e-tjänst

Om du endast har en arbetsgivare, kan du ge honom eller henne tillstånd att använda e-tjänsten för arbetsgivare i ärenden som gäller ditt uppehållstillstånd för säsongsarbete. Kontrollera ändå först att din arbetsgivare har ett eget konto i Enter Finland för arbetsgivare. Arbetsgivaren kan betala din ansökan om uppehållstillstånd i tjänsten.