Hoppa till innehåll

Utlänningsverket blir Migrationsverket 1.1.2008

Migri
Utgivningsdatum 31.12.2007 14.42
Nyhet

Utlänningsverkets namn ändras till Migrationsverket 1.1.2008. Namnändringen hänför sig till reformerna angående immigration i regeringsprogrammet för statsminister Vanhanens II regering: vid inrikesministeriet bildas en helhet som ansvarar för immigration och integration.

Migrationsverkets uppgifter är desamma som för dess företrädare: asyl-, uppehållstillstånds- och medborgarskapsärenden. Från arbetsministeriet flyttas till Migrationsverket vid årsskiftet migrationsbiblioteket som sammanslås med verkets eget bibliotek. Biblioteket öppnas i februari. Beslut om eventuella andra uppgifter som verket får ta hand om fattas senare.

Migrationsverket, som använder förkortningen Migri, verkar på tre orter: i Helsingfors, Villmanstrand och Kuhmo.

Migrationsverkets symbol föreställer en rörelse

För Migrationsverket har planerats en egen symbol. Med den tidlösa och förenklade formen har kombinerats varma nyanser av rött och grått. Symbolen har planerats av Miuraad Oy.

”Märket i symbolen kan uppfattas på många sätt och symboliskt”, säger Miura Merenmies-Tuominiemi från Miuraad Oy. ”Märkets vingliknande form är förknippad med flygning, flyttning, letande efter nytt och associationer riktade mot framtiden samt globalisering och internationell rörlighet” fortsätter Merenmies.

Förmedlingen av Migrationsverkets samtal överförs till palke

Förmedlingen av Migrationsverkets samtal överförs till inrikesförvaltningens servicecentral (palke) i Kajana så verket har inte längre en egen växel. Personalen vid Utlänningsverkets telefonväxel flyttar till Migrationsverkets kundserviceteam och sköter i fortsättningen kundservicen som ges per telefon. Migrationsverket kan på detta sätt effektivera sin kundservice.

Migrationsverkets kontaktinformation

Växel: 071 873 0431
Fax: 071 873 0730
E-post: maahanmuuttovirasto@migri.fi , förnamn.efternamn@migri.fi
Postadress: PB 18 (Bryggerigatan 2 A) 00581 Helsingfors
Internetsidor: www.migri.fi

Kundservice
Tfn 071 873 3400
Brädgårdsgatan 10, Helsingfors

Migrationsbiblioteket
Bryggerigatan 1, Helsingfors
kirjasto@migri.fi

31.12.2007

Pressmeddelande