Hoppa till innehåll

Anhopningen av ansökningar som överförts från polisen är nästan åtgärdad

Migri
Utgivningsdatum 11.7.2017 15.32
Pressmeddelande

Anhopningen av ansökningar som överförts från polisen till Migrationsverket är nu nästan åtgärdad. Endast cirka 30 ansökningar väntar nu på att behandlas. Dessa ansökningar kommer att behandlas under juli.

För närvarande har beslut i cirka 7655 ärenden fattats. De återstående ansökningarna behandlas som bäst. De väntar ännu på utredningar och beslut. Cirka 30 ansökningar väntar på delbeslut.

9 000 ansökningar från polisen

Cirka 9 000 oavgjorda ansökningar överfördes från polisen till Migrationsverket i början av 2017 när alla ärenden som gällde tillstånd för utlänningar överfördes till Migrationsverket.

Ansökningarna som överfördes gällde i regel

  • fortsatt tillstånd
  • permanent uppehållstillstånd
  • förnyelse av uppehållstillståndskort
  • EU-registrering och uppehållskort för en EU-medborgares familjemedlem.

Bland de överförda ansökningarna fanns inga asylansökningar. De har alltid behandlats vid Migrationsverket.

Vi gör vårt bästa för att behandla resten av ansökningarna så fort som möjligt

Om vi behöver ytterligare utredningar för din ansökan begär vi dem av dig. Om du inte får någon begäran behöver du inte kontakta oss eller skicka utredningar. Vi gör vårt bästa för att behandla resten av ansökningarna så fort som möjligt Du kan inte påskynda behandlingen av din ansökan genom att ringa oss eller besöka ett serviceställe.

Beslutet hämtas inte på servicestället utan skickas per post

När beslutet har fattats skickas det per post till den adress du meddelat. Beslutet hämtas alltså inte på servicestället.

Eftersom anhopningen av ansökningar nu är nästan åtgärdad innehåller vårt veckomeddelande i fortsättningen inte längre information om situationen beträffande behandlingen av överförda ansökningar.

Kundmeddelande