Hoppa till innehåll

Finland eftersträvar praktiskt samarbete med de ryska migrationsmyndigheterna

Migri
Utgivningsdatum 1.12.2016 9.00
Nyhet

De finska och ryska migrationsmyndigheterna träffas den 1 december. Syftet med träffen är att främja samarbetet mellan myndigheterna utgående från det samarbetsprotokoll som undertecknades av det finska Inrikesministeriet och de ryska migrationsmyndigheterna den 22 mars 2016. I samarbetsprotokollet har parterna förbundit sig till att främja samarbetet inom invandring och att förebygga olaglig invandring.

Under mötet utbyter man information om den aktuella migrationssituationen, frågor som gäller organiseringen av migrationsförvaltningen i de båda länderna samt de utmärkande dragen för asylsystemen. I samband med mötet utbyter man även preliminära idéer för hur samarbetet kunde utvecklas i fortsättningen i enlighet med samarbetsprotokollet.

Finlands mål är ett konkret och kontinuerligt samarbete mellan den finska och den ryska migrationsförvaltningen. Samarbetet med tredjeländer är en viktig del av Finlands arbete för att hantera invandringen. Finland arbetar även aktivt bilateralt och på ett regionalt plan för att uppnå detta mål.

Ytterligare information:

Överdirektör Jorma Vuorio, Inrikesministeriet, Migrationsavdelningen

tfn 0295 418 860, fornamn.efternamn@intermin.fi

Inrikesministeriet och Migrationsverket informerar

Pressmeddelande