Hoppa till innehåll

Välkommen till den nya migri.fi!

Utgivningsdatum 24.1.2018 10.00
Pressmeddelande

Vi har lanserat en helt ny version av webbplatsen migri.fi. Vi har gjort webbplatsen användarvänligare och texterna ännu mer lättlästa. Därtill innehåller många av sidorna mer information än tidigare.

Ändringen är stor och därför kan det hända att några länkar inte fungerar eller delar av innehållet saknas. Vi kompletterar och korrigerar sådana sidor så snabbt som möjligt.

Två nya funktioner: ansökningsguide och behandlingstidstest

Ansökningsguiden hjälper dig att hitta rätt ansökan och all information om den. Du behöver bara svara på frågorna i guiden.

  • Öppna ansökningsguiden genom att klicka på länken Jag vill ansöka på ingångssidan. Samma länk finns också uppe i huvudmenyn.
  • Genom att svara på frågorna kommer du till en sida där du hittar information om ansökningsvillkoren, behandlingsavgifterna och behandlingstiderna för den aktuella ansökan. Längst ner på sidan finns en lista över bilagor som du ska bifoga till ansökan samt en länk till webbansökan och pappersansökan.
  • Varje ansökningstyp har en egen sida. Länkar till dessa finns samlade på adressen migri.fi/ansokningar.

På webbplatsen finns också ett behandlingstidstest som du kan använda för att beräkna när du ungefär kommer att få ditt beslut.

  • Fyll i uppgifterna för att beräkna den förväntade behandlingstiden för din ansökan. Även Migrationsverkets kundtjänst använder denna räknare.

Berätta gärna vad du tycker om webbplatsen

Vi önskar att den nya webbplatsen och de nya funktionerna hjälper dig att snabbt hitta svar på dina frågor. Vi hoppas också att anvisningarna är tydliga och begripliga.

Du kan ge oss feedback via länken Ge respons som finns längst ner på sidan. Berätta gärna vad du tycker om webbplatsen. Hittade du det du letade efter? Var webbplatsen lätt att använda?

Kundmeddelande