Hoppa till innehåll
Våra tjänster

Effekterna av coronaviruset på kunder

På dessa sidor hittar du information om hur coronaviruset påverkar Migrationsverkets verksamhet. Du hittar den senaste informationen i meddelandena. Vi uppdaterar frågor och svar fortlöpande.

Sidorna uppdateras löpande. Ytterligare information hittar du på Migrationsverkets Twitter-konto ( @Maahanmuuttovir) och på Facebook ( facebook.com/Maahanmuuttovir/).
 
På grund av coronaläget är en del av innehållet på vår webbplats inte nödvändigtvis helt aktuellt. Tyvärr finns en del av innehållet i början endast på finska, men texterna översätts till svenska och engelska så snabbt som möjligt.
 

Vi rekommenderar att du använder ansiktsskydd när du besöker ett serviceställe 

Du kan ta med dig ett eget ansiktsskydd. Vi kan tyvärr inte dela ut ansiktsskydd åt alla kunder som besöker våra serviceställen i Finland. Läs noggrant rekommendationen och anvisningarna om att använda ansiktsmask på THL:s webbplats. Använd ansiktsskydd i enlighet med rekommendationerna när du befinner dig inne i något av våra verksamhetsställen. Håll ett tillräckligt säkerhetsavstånd (2 meter) till andra personer i väntrummet.
 
På grund av coronaläget kan vi behöva begränsa antalet kunder i väntrummen. När du besöker ett serviceställe kan du därför behöva vänta på din tur längre än vanligt utanför servicestället.
 

Länkar till andra myndigheters webbsidor

För hälsorådgivning och aktuell information om coronaviruset i Finland, besök Institutet för hälsa och välfärds webbplats på thl.fi.
 
Inrikesministeriet
 

Arbets- och näringsministeriet

Gränsbevakningsväsendet
 
Polisen
 
Utrikesministeriet