Hoppa till innehåll

International House Helsinki (IHH)

IHH, det vill säga International House Helsinki erbjuder under ett och samma tak information om olika saker till nya invandrare. Tjänsten är avsedd för invandrare som nyligen kommit till huvudstadsregionen samt för företag och arbetsgivare i frågor relaterade till invandrad arbetskraft och rekrytering av invandrad arbetskraft.

I IHH ingår även till exempel Skatt, TE-tjänster, magistraten och FPA. Läs mer på IHH:s webbplats.

EU-registrering vid IHH

På IHH sköter Migrationsverket EU-registreringar med tidsbokning. På IHH ges invandringsrådgivning på Helsingfors-infos servicepunkt utan tidsbokning.

Betala ansökan

Om du lämnar in din ansökan via Enter Finland, ska du sköta också betalningen därigenom. På IHH kan du vid behov betala med bank- eller kreditkort. På Migrationsverkets serviceställe på IHH kan du inte betala med kontanter.

Boka en tid på webben

För att kunna sköta dina ärenden hos Migrationsverket på IHH måste du på förhand boka en tid via tidsbokningssystemet.

Gör så här

  1. Boka en tid. Välj tjänstekategorin EU-registrering och tjänsten Registrering som EU-medborgare. Ange International House Helsinki som verksamhetsställe. Tjänsten talar om de första lediga tiderna för dig.
  2. Fyll i ansökan via Enter Finland eller på papper.
  3. Ta med dig nödvändiga bilagor. Kontrollera vilka bilagor du behöver. Kom dessutom ihåg att ta med din identitetshandling samt ditt bank- eller kreditkort, såvida du inte har betalat din ansökan via Enter Finland. På IHH kan du inte betala med kontanter.
  4. Kom i tid och anmäl dig vid servicepunkten. Vi ropar upp dig med ditt namn. Du behöver inte ta någon kölapp.

Kontaktuppgifter och öppettider

Fågelviksgränden 2
00530 Helsingfors
Öppettider: mån-fre 9-16