Valikko

Viisi vinkkiä maahanmuuton tilastoihin

26.3.2019 14.37
Tiedote

Oletko jo tutustunut tilastopalveluumme? Tilastomme vuodesta 2015 löytyvät kattavasti osoitteesta tilastot.migri.fi. Verkkopalvelusta näet mistä Suomeen muuttaa ihmisiä ja millaisilla perusteilla.

Tässä viisi vinkkiä tilastopalvelun käyttöön:

1. Klikkaile rohkeasti!

Liikuta aikajanaa ja tutki tilastoja eri vuosilta ja ajanjaksoilta. Palvelussa voit jopa tarkastella esimerkiksi minkälaisia oleskelulupapäätöksiä ghanalaiset Suomen kansalaisten huoltajat saivat viime kuussa ja montako brittiä rekisteröi oleskeluoikeutensa Suomessa. Jos et osaa käyttää tilastopalvelua, ei hätää! Verkkosivuiltamme löydät ohjeet palvelun käyttöön.

2. Oleskelulupa ei tarkoita turvapaikkaa

Suurin osa käsittelemistämme hakemuksista on oleskelulupahakemuksia. Tilastopalvelussa oleskelulupien alta löydät perheen, työn ja opiskelun takia Suomeen muuttavien hakemukset ja päätökset. Turvapaikka-asiat löytyvät kansainvälisen suojelun alta.

3. Hakemus- ja päätöstilastot eivät ole verrannollisia

Tilastoimme hakemukset jättöhetken perusteella ja päätökset päätöksentekohetken perusteella. Jos viime vuonna jätettyyn hakemukseen tehdään päätös tänä vuonna, kyseinen asia näkyy vuoden 2018 hakemustilastoissa ja vuoden 2019 päätöstilastoissa.

4. Myönteinen turvapaikkapäätös ei aina tarkoita turvapaikkaa

Kun turvapaikanhakija saa myönteisen päätöksen, se ei aina tarkoita, että hänelle on myönnetty turvapaikka. Hakija on voinut esimerkiksi saada toissijaista suojelua tai oleskeluluvan jollain muulla perusteella. Vie hiiri päätösten päälle tilastopalvelussa niin näet tarkemmin minkälaisista myönteisistä tai kielteisistä päätöksistä on kyse.

5. Tilastoimme hakemuksia ja päätöksiä, emme ihmisiä

Kun tulkitset tilastoja, pidä mielessä, että yksi ihminen voi hakea useampaa eri lupaa ja saada useita päätöksiä.

Haluatko tietää lisätä oleskeluluvista tai turvapaikanhakijoista? Lue tietopankista!

Uutishuoneen uutinen