Menu

Oulun vastaanottokeskukseen muunneltavat tilat – erillistä säilöönottoyksikköä ei perusteta

5.11.2018 15.21
Tiedote

Oulun vastaanottokeskuksen tiloja on päätetty kehittää niin, että osa tiloista on tarvittaessa mahdollista muuntaa säilöönottopaikoiksi.

Oulun Heikinharjuun on aiemmin suunniteltu uutta säilöönottoyksikköä. Uusille säilöönottopaikoille on kuitenkin tällä hetkellä ennakoitua vähemmän tarvetta, joten erillistä uutta yksikköä ei nyt perusteta.

– Tavoite on, että käytämme tiloja mahdollisimman tehokkaasti. Kun säilöönottopaikoille ei ole tarvetta, käytämme tiloja normaalisti vastaanottokeskuksena. Monikäyttötilat mahdollistavat sen, että pystymme reagoimaan nopeasti, jos säilöönottopaikkojen tarve kasvaa, apulaispäällikkö Raimo Pyysalo kertoo.

Suomessa on tällä hetkellä kaksi säilöönottoyksikköä, yksi Helsingissä Metsälässä ja toinen Konnunsuolla Joutsenon vastaanottokeskuksen yhteydessä. Näissä on yhteensä 109 paikkaa. Ouluun on suunnitelman mukaan mahdollista perustaa nopeasti noin 30 lisäpaikkaa.

Ulkomaalainen voidaan määrätä ulkomaalaislain nojalla suljettuun säilöönottoyksikköön, jos on esimerkiksi odotettavissa, että hän piilottelisi välttyäkseen käännyttämiseltä tai maasta karkottamiselta. Säilöönotto voidaan tehdä myös, jos se on tarpeellista epäselvän henkilöllisyyden tai matkareitin selvittämisen takia.

Maahanmuuttovirasto vastaa yksiköiden käytännön toiminnasta, valvonnasta ja ohjauksesta. Päätökset säilöönotosta tekee poliisi tai Rajavartiolaitos.

Lisätietoja medialle

Apulaispäällikkö Raimo Pyysalo, p. 0295 430 431, s-posti: [email protected]

Viimeisimmät