Skip to Content

Oletko Suomessa ja suunnitteletko tilapäistä työskentelyä huoltovarmuuden kannalta tärkeässä tehtävässä? Lue usein kysytyt kysymykset lakimuutoksesta

6.5.2020 15.01
Tiedote

Voit vaihtaa tilapäisesti ammattialaa tai työnantajaa ilman jatkoluvan hakemista, jos oleskelet Suomessa 9.4.2020 voimassa olleella työntekoon perustuvalla oleskeluluvalla, opiskelijan oleskeluluvalla, kausityöoleskeluluvalla, kausityötodistuksella tai kausityöviisumilla. Työtehtävän on oltava huoltovarmuuden ja työmarkkinoiden kannalta kriittisellä alalla.

Oleskelulupasi on oltava voimassa myös sen ajan, kun teet töitä toisella työnantajalla tai ammattialalla. Jos oleskelulupasi on päättymässä, hae jatkolupaa ennen kuin edellinen päättyy.

Olemme koostaneet verkkosivuillemme usein kysytyt kysymykset lakimuutoksista: Usein kysytyt kysymykset työnantajan ja ammattialan vaihtamisesta poikkeusolojen aikana

Käytäntö on voimassa lokakuun loppuun

Tarkista työ- ja elinkeinoministeriön verkkosivuilta, onko työtehtäväsi määritelty huoltovarmuuden ja työmarkkinoiden kannalta välttämättömäksi. Voit työskennellä näillä aloilla ilman jatkoluvan hakemista 31.10.2020 saakka.

Voit vaihtaa työnantajaa ja ammattialaa näille aloille, jos asut Suomessa ja sinulle on myönnetty oleskelulupa ennen 9.4.2020. Sinun ei tarvitse ilmoittaa työnantajan tai alan vaihtamisesta Maahanmuuttovirastolle. 

Jos sinulla on kausityöoleskelulupa, kausityötodistus tai kausityöviisumi, voit vaihtaa työnantajaa ja ammattialaa myös 9.4. jälkeen myönnetyllä luvalla.

Väliaikainen lakimuutos on voimassa lokakuun loppuun saakka. Tarkoitus on helpottaa työskentelyä tietyissä tehtävissä koronavirusepidemian takia. 

Seuraa ajantasaista tietoa koronaviruksen vaikutuksista migri.fi/koronavirus.

Asiakastiedote

Viimeisimmät