Tunnistautumisaikaa edustustoissa ja palvelupisteissä on pidennetty 30.4.2021 asti

29.9.2020 12.18

Maahanmuuttovirasto on pidentänyt määräaikaa, jona sinun on käytävä tunnistautumassa Maahanmuuttoviraston palvelupisteessä tai Suomen edustustossa.

Yleensä hakijan, joka hakee oleskelulupaa, oleskeluoikeuden rekisteröintiä tai kansalaisuutta, pitää käydä edustustossa tai Suomessa palvelupisteessä 3 kuukauden sisällä siitä, kun hakemus on laitettu vireille verkkopalvelu Enter Finlandissa. Nyt tunnistautumisaikaa on pidennetty 30.4.2021 asti.

Tarkoitus on helpottaa niiden hakijoiden tilannetta, joiden hakemus on vireillä Enter Finland -verkkopalvelussa, mutta tunnistautumaan pääseminen viivästyy koronaviruspandemian takia.

Tunnistautuminen on pakollista ennen kuin hakemuksesi voidaan ottaa Maahanmuuttovirastossa käsittelyyn. Tunnistautuminen tarkoittaa sitä, että sinun pitää käydä edustustossa tai palvelupisteessä, jossa sinulta otetaan sormenjäljet sekä henkilöllisyytesi ja tarvittavat asiakirjat tarkistetaan.

Ajanvarauksissa ruuhkaa

Maahanmuuttoviraston palvelupisteiden ajanvarauspalvelu on tällä hetkellä ruuhkautunut. Pahoittelemme ruuhkaa. Etsimme jatkuvasti ratkaisuja, joilla voimme helpottaa tilannetta. Suosittelemme sinua seuraamaan tilannetta ajanvarauspalvelustamme

Ulkoministeriön mukaan oleskelulupatoimintaa on käynnistetty Suomen edustustoissa vaiheittain 16.6.2020 lukien. Seuraa ulkoministeriön finlandabroad.fi -sivustolta, mikä on sinua palvelevan edustuston ajankohtainen tilanne. Lue lisää asiakastiedotteesta: Oleskelulupahakemusten vastaanottoa Suomen edustustoissa avataan vaiheittain

Kun haet jatkolupaa:

Jatkolupaa voit hakea vain, jos olet Suomessa. Jatkolupaa ei voi hakea Suomen ulkopuolella.

Ota käyttöön vahva tunnistautuminen Enter Finland -verkkopalvelussa. Kun tunnistaudut vahvasti 

  • voit mahdollisesti välttää palvelupisteessä käynnin.
  • Enter Finland kertoo sinulle, pitääkö sinun varata aika tunnistautumiskäyntiin palvelupisteeseen vai ei. 

Lue lisää vahvasta tunnistautumisesta sivulta migri.fi/tunnistautuminen. Suosittelemme sinua käyttämään vahvaa tunnistautumista.

Lisätietoa

Seuraa ajankohtaista tietoa koronaviruksen vaikutuksista asiakkaisiin: migri.fi/koronavirus.

Asiakastiedote

Viimeisimmät