Valikko

Tunnistautuminen

Kun haet oleskelulupaa tai kansalaisuutta Enter Finland -verkkopalvelussa, sinun pitää käydä todistamassa henkilöllisyytesi Maahanmuuttoviraston palvelupisteessä, tai jos haet oleskelulupaa ulkomailla, Suomen edustustossa.

Samalla käynnillä näytät virkailijalle hakemuksesi liitteiden alkuperäiset versiot ja sinulta voidaan ottaa sormenjäljet oleskelulupakorttia varten.

Yleensä sinun pitää käydä paikan päällä edustustossa tai Suomessa palvelupisteessä 3 kuukauden sisällä siitä, kun hakemus on laitettu vireille verkkopalvelu Enter Finlandissa. Nyt tunnistautumisaikaa on pidennetty 30.4.2021 asti. Lue lisää sivulta migri.fi/asiointi-koronavirusepidemian-aikana.

Jatkolupa ilman tunnistautumiskäyntiä

Jos haet jatkolupaa, sinun ei välttämättä tarvitse vierailla palvelupisteessä. Kun otat käyttöön vahvan tunnistautumisen Enter Finland -verkkopalvelussa, palvelu ilmoittaa sinulle jatkolupahakemuksen lähettämisen yhteydessä tarvitseeko sinun käydä tunnistautumassa palvelupisteessä vai ei.

Tunnistaudu vahvasti Enter Finlandissa ja katso voitko välttää palvelupisteessä käynnin. Tee näin:

  1. Käytä vahvaa tunnistautumista, kun kirjaudut Enter Finland -verkkopalveluun. Vahva sähköinen tunnistautuminen tarkoittaa, että todennat henkilöllisyytesi Enter Finland -palvelussa verkkopankkitunnuksilla, kansalaisvarmenteella tai mobiilivarmenteella.
  2. Liitä hakemukseen sähköisen passikuvan tunnistenumero. Sähköisen passikuvan ja sen tunnukset saat valokuvaamosta. Täytä passikuvan tunnus hakemuksen ensimmäiselle sivulle kohtaan ”passikuva”.  
  3. Täytä hakemuksen kaikki kohdat.
  4. Maksa hakemus verkkopalvelussa. Hakemus maksetaan hakemuksen viidennellä sivulla. Voit maksaa hakemuksen yleisimmillä pankkikorteilla tai suomalaisten pankkien verkkopalveluissa.
  5. Kun lähetät hakemuksen, palvelu ilmoittaa sinulle tarvitseeko sinun käydä tunnistautumassa palvelupisteessä vai ei.

Hae lupaa ennen kuin edellinen oleskelulupasi vanhenee. 

Enter Finland -verkkopalvelu ilmoittaa sinulle tarvitseeko sinun käydä palvelupisteessä vai ei

Jos sinun ei tarvitse käydä palvelupisteessä, Enter Finlandiin ilmestyy seuraava ilmoitus:

"Sinun ei tarvitse käydä palvelupisteessä

Onneksi olkoon, hakemuksesi on nyt vireillä! Sinun ei tarvitse käydä Maahanmuuttoviraston palvelupisteessä, koska meillä on jo kaikki tarvittavat tiedot. Jos tarvitsemme sinulta lisätietoja hakemuksen käsittelyn aikana, otamme sinuun yhteyttä. Alle on merkitty palvelupiste, jonka valitsit. Jos varasit jo Maahanmuuttoviraston palvelupisteeseen ajan, käy perumassa aika ajanvarauspalvelussa. Ohje ajan perumiseen löytyy sivulta migri.fi/ajanvaraus.

(valittu palvelupiste)"

Jos sinun pitää käydä palvelupisteessä, Enter Finlandiin ilmestyy seuraava ilmoitus:

"Vieraile asiointipaikassasi

Sinun pitää käydä Maahanmuuttoviraston palvelupisteessä kolmen kuukauden sisällä todistamassa henkilöllisyytesi. Samalla käynnillä näytät virkailijalle hakemuksesi liitteiden alkuperäiset versiot. Tarkemmat ohjeet siitä, mitä sinun pitää ottaa mukaan, löytyvät sivulta Vierailu palvelupisteessä.
Varaa aika ajanvarauspalvelusta. Voit varata ajan mihin tahansa palvelupisteeseen. Ohjeet ajanvaraamiseen löydät sivulta Näin varaat ajan Maahanmuuttoviraston palvelupisteeseen.
Koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen takia kolmen kuukauden tunnistautumisaikaa on väliaikaisesti pidennetty. Kerromme, kun tämä väliaikainen käytäntö loppuu. Seuraa Maahanmuuttoviraston tiedotteita sivulla migri.fi/koronavirus.

Hakemuksessa valitsemasi palvelupiste on
x"

Heikon tunnistautumisen muuttaminen vahvaksi

Heikko tunnistautuminen tarkoittaa sitä, että olet kirjautunut Enter Finland -verkkopalveluun sähköpostiosoitteella ja salasanalla. 

Vahva sähköinen tunnistautuminen tarkoittaa, että todennat henkilöllisyytesi Enter Finland -palvelussa verkkopankkitunnuksilla, kansalaisvarmenteella tai mobiilivarmenteella.

Jos sinulla on jo tili Enter Finlandissa, johon olet kirjautunut sähköpostiosoitteella, sinun ei tarvitse luoda itsellesi uutta tiliä. Voit päivittää tilisi vahvan tunnistautumisen tiliksi. 

Vaihda tilisi vahvan tunnistautumisen tiliksi ennen kuin haet jatkolupaa. Jos muutat tilisi vahvan tunnistautumisen tiliksi vasta sen jälkeen, kun olet lähettänyt jatkolupahakemuksesi, et voi välttää palvelupisteessä käyntiä. 

  1. Valitse hakuvalikosta ”Omat tiedot” – kohta.
  2. ”Vaihda nyt” – painike ohjaa sinut Suomi.fi -kirjautuminen sivulle, missä voit kirjautua palveluun vahvasti, käyttäen esimerkiksi suomaisia pankkitunnuksia. 

Kun olet kirjautunut palveluun vahvasti, tilisi päivittyy vahvan tunnistautumisen tiliksi. Jatkossa sinun täytyy kirjautua tilille vahvan tunnistautumisen kautta.