Valikko

Tunnistautuminen

Kun haet oleskelulupaa tai kansalaisuutta Enter Finland -verkkopalvelussa, sinun pitää käydä todistamassa henkilöllisyytesi Maahanmuuttoviraston palvelupisteessä, tai jos haet oleskelulupaa ulkomailla, Suomen edustustossa.

Samalla käynnillä näytät virkailijalle hakemuksesi liitteiden alkuperäiset versiot ja sinulta voidaan ottaa sormenjäljet oleskelulupakorttia varten.

Jatkolupa ilman tunnistautumista

Jos haet jatkolupaa, sinun ei välttämättä tarvitse vierailla palvelupisteessä. Kaikissa tapauksissa se ei ole mahdollista. Enter Finland -verkkopalvelu ilmoittaa sinulle tarvitseeko sinun käydä tunnistautumassa vai ei.

Tee näin, jos et halua käydä tunnistautumassa:

  1. Käytä vahvaa tunnistautumista, kun kirjaudut verkkopalveluun. Vahva sähköinen tunnistautuminen tarkoittaa, että todennat henkilöllisyytesi Enter Finland -palvelussa verkkopankkitunnuksilla, kansalaisvarmenteella tai mobiilivarmenteella.
  2. Liitä hakemukseen sähköisen passikuvan tunnistenumero. Sähköisen passikuvan ja sen tunnukset voit hankkia valokuvaamosta. Täytä passikuvan tunnus hakemuksen ensimmäiselle sivulle kohtaan ”passikuva”.  
  3. Täytä hakemuksen kaikki kohdat.
  4. Maksa hakemus verkkopalvelussa. Hakemus maksetaan hakemuksen viidennellä sivulla. Voit maksaa hakemuksen yleisimmillä pankkikorteilla tai suomalaisten pankkien verkkopalveluissa.
  5. Hae lupaa ennen kuin edellinen lupasi vanhenee.

Heikon tunnistautumisen muuttaminen vahvaksi

Heikoksi tunnistautumiseksi sanotaan sitä, kun olet kirjautunut Enter Finland -verkkopalveluun sähköpostiosoitteella ja salasanalla. 

Vahva sähköinen tunnistautuminen tarkoittaa, että todennat henkilöllisyytesi Enter Finland -palvelussa verkkopankkitunnuksilla, kansalaisvarmenteella tai mobiilivarmenteella.

Jos sinulla on jo tili Enter Finlandissa, johon olet kirjautunut sähköpostiosoitteella, sinun ei tarvitse luoda itsellesi uutta tiliä. Voit päivittää tilisi vahvan tunnistautumisen tiliksi. 

  1. Valitse hakuvalikosta ”Omat tiedot” – kohta.
  2. ”Vaihda nyt” – painike ohjaa sinut Suomi.fi -kirjautuminen sivulle, missä voit kirjautua palveluun vahvasti, käyttäen esimerkiksi suomaisia pankkitunnuksia. 

Kun olet kirjautunut palveluun vahvasti, tilisi päivittyy vahvan tunnistautumisen tiliksi. Jatkossa sinun täytyy kirjautua tilille vahvan tunnistautumisen kautta.