Hyppää sisältöön

Tunnistautuminen

Kun haet oleskelulupaa tai kansalaisuutta Enter Finland -verkkopalvelussa, sinun pitää käydä todistamassa henkilöllisyytesi Maahanmuuttoviraston palvelupisteessä, tai jos haet oleskelulupaa ulkomailla, Suomen edustustossa.

Samalla käynnillä näytät virkailijalle hakemuksesi liitteiden alkuperäiset versiot ja sinulta voidaan ottaa sormenjäljet oleskelulupakorttia varten.

Yleensä sinun pitää käydä paikan päällä edustustossa tai Suomessa palvelupisteessä 3 kuukauden sisällä siitä, kun hakemus on laitettu vireille verkkopalvelu Enter Finlandissa. Nyt tunnistautumisaikaa on pidennetty 31.8.2021 asti. Lue lisää sivulta migri.fi/asiointi-koronavirusepidemian-aikana.

Jatkolupa ilman tunnistautumiskäyntiä

Voit mahdollisesti välttää palvelupisteessä käynnin, kun haet jatkolupaa Enter Finlandissa. Tunnistaudu vahvasti Enter Finlandissa ja täytä sen jälkeen jatkolupahakemus. Kun lähetät hakemuksesi, Enter Finland kertoo sinulle, pitääkö sinun käydä tunnistautumassa palvelupisteessä vai ei. 

Tee näin:

  1. Kirjaudu Enter Finland -verkkopalveluun suomalaisilla verkkopankkitunnuksilla, kansalaisvarmenteella tai mobiilivarmenteella. Kun olet kirjautunut palveluun jollain näistä kolmesta vaihtoehdosta, olet tunnistautunut vahvasti. 
  2. Liitä hakemukseesi sähköisen passikuvasi kuvatunnus. Sähköisen passikuvan ja sen tunnuksen saat valokuvaamosta. Täytä passikuvasi kuvatunnus hakemuksen ensimmäiselle sivulle kohtaan ”passikuva”.  Jos et liitä kuvatunnusta, sinun pitää käydä palvelupisteessä tunnistautumassa.
  3. Täytä hakemuksesi kaikki kohdat.
  4. Maksa hakemuksesi Enter Finlandissa. Hakemus maksetaan sen viidennellä sivulla. Voit maksaa hakemuksen yleisimmillä pankkikorteilla tai suomalaisten pankkien verkkopalveluissa. Jos et maksa hakemustasi Enter Finlandissa, sinun pitää käydä palvelupisteessä tunnistautumassa.
  5. Kun lähetät hakemuksesi, Enter Finland ilmoittaa sinulle pitääkö sinun käydä palvelupisteessä vai ei.

Hae jatkolupaa ennen kuin edellinen oleskelulupasi vanhenee. 

Tunnistaudu vahvasti ennen kuin haet jatkolupaa. Jos tunnistaudut vahvasti vasta sen jälkeen, kun olet lähettänyt jatkolupahakemuksesi, et voi välttää palvelupisteessä käyntiä. Jos sinulla on jo Enter Finland -tili, lue tämän sivun lopusta, miten voit muuttaa tilisi vahvan tunnistautumisen tiliksi. 

Myös alle 18-vuotias lapsi voi välttää palvelupisteessä käynnin, jos hän hakee jatkolupaa yhdessä vanhempansa kanssa. Lapsen vanhemman pitää käyttää vahvaa tunnistautumista. Lisäksi vanhemmalle pitää tulla Enter Finlandissa ilmoitus, jossa kerrotaan, ettei hänen tarvitse käydä palvelupisteessä.

Enter Finland ilmoittaa sinulle pitääkö sinun käydä palvelupisteessä vai ei

Käytin vahvaa tunnistautumista, mutta Enter Finland ilmoitti, että minun pitää silti käydä palvelupisteessä. Miksi?

Onko sinulla jo Enter Finland -tili? Näin päivität tilisi vahvan tunnistautumisen tiliksi 

Jos olet kirjautunut Enter Finlandiin vain sähköpostiosoitteella ja salasanalla, et voi välttää palvelupisteessä käyntiä.

Päivitä tilisi vahvan tunnistautumisen tiliksi.

Tee näin:

1.    Valitse hakuvalikosta ”Omat tiedot” – kohta.

2.    ”Vaihda nyt” – painike ohjaa sinut Suomi.fi -kirjautuminen sivulle, missä voit kirjautua palveluun vahvasti, käyttäen esimerkiksi suomaisia pankkitunnuksia.

Kun olet kirjautunut palveluun vahvasti, tilisi päivittyy vahvan tunnistautumisen tiliksi. Jatkossa sinun pitää aina kirjautua tilille vahvasti.

Vaihda tilisi vahvan tunnistautumisen tiliksi ennen kuin haet jatkolupaa. Jos muutat tilisi vahvan tunnistautumisen tiliksi vasta sen jälkeen, kun olet lähettänyt jatkolupahakemuksesi, et voi välttää palvelupisteessä käyntiä.