Skip to Content

Maahanmuuttoviraston ajanvarauksissa ruuhkaa – voit useissa tapauksissa odottaa tunnistautumiskäyntiä rauhassa

3.8.2020 13.20

Maahanmuuttoviraston palvelupisteiden ajanvarauspalvelu on tällä hetkellä ruuhkautunut. Koronavirustilanteen vuoksi vuoronumeroasiointi on pois käytöstä koko kesän.

Pahoittelemme ruuhkaa. Etsimme jatkuvasti ratkaisuja, joilla voimme helpottaa tilannetta. Olemme avanneet lisäaikoja ajanvaraukseen pitkin kesää ja pyrimme avaamaan niitä myös elokuussa. Ajanvarausaikoja vapautuu muutoinkin tasaiseen tahtiin, kun asiakkaat peruvat ajanvarausaikojaan. Suosittelemme sinua seuraamaan tilannetta ajanvarauspalvelustamme

Puhelinpalveluumme tulee paljon puheluita ajanvaraustilanteesta. Ymmärrämme huolesi. Ajanvarauksen voit kuitenkin tehdä ainoastaan ajanvarauspalvelussamme. Puhelinpalvelumme auttaa sinua tarvittaessa varauksen teossa. Löydät ohjeet varauksen tekoon myös verkkosivuiltamme osoitteesta migri.fi/nain-varaat-ajan

Useimmissa tapauksissa sinun ei tarvitse tunnistautua palvelupisteessä juuri nyt

 • Jos lähetät oleskelulupahakemuksesi Enter Finland -verkkopalvelussa, olet laillisesti maassa.
  • Jos haet ensimmäistä oleskelulupaa Suomesta käsin ja jätät oleskelulupahakemuksesi Enter Finlandissa, oleskelusi Suomessa on laillista, vaikka et saisi varattua aikaa tunnistautumiskäynnille palvelupisteeseen kolmen kuukauden sisällä oleskelulupahakemuksesi lähettämisestä.
 • Jos haet jatkolupaa, voit välttää tunnistautumiskäynnin palvelupisteessä.
  • Kun otat käyttöön vahvan tunnistautumisen Enter Finland -verkkopalvelussa, palvelu ilmoittaa sinulle jatkolupahakemuksen lähettämisen yhteydessä tarvitseeko sinun käydä tunnistautumassa palvelupisteessä vai ei. Lue lisää vahvasta tunnistautumisesta sivulta migri.fi/tunnistautuminen
 • Jos lähetät jatkolupahakemuksesi Enter Finlandissa ennen kuin edellinen oleskelulupasi päättyy, mahdollinen työnteko-oikeutesi jatkuu.
  • Työnteko-oikeutesi jatkuu, vaikka et olisi päässyt tunnistautumaan palvelupisteeseen ennen edellisen lupasi päättymistä. Voit tulostaa jatkolupahakemuksesi vireilläolotodistuksen Enter Finlandista ja näyttää sen tarvittaessa työnantajallesi. 
 • Jos et voi käyttää Enter Finlandia, voit lähettää oleskelulupa- tai matkustusasiakirjahakemuksesi postitse tai sähköpostilla.
  • Olemme vastaanottaneet oleskelulupa- ja matkustusasiakirjahakemuksia postitse ja sähköpostilla koronaviruspandemian aikana 20.3.2020 lähtien. Voit edelleen lähettää paperisen hakemuksesi postitse tai sähköpostilla, jos et voi käyttää Enter Finland -verkkopalvelua. Katso ohjeet hakemuksen lähettämiseen verkkosivuiltamme osoitteesta migri.fi/olet-suomessa
  • Jos haet Suomessa ensimmäistä oleskelulupaasi lähettämällä hakemuksesi postitse tai sähköpostilla, olet Suomessa laillisesti. Sinun ei tarvitse itse varata aikaa, vaan lähetämme sinulle erikseen kutsun tunnistautumiskäynnille palvelupisteeseen. Lue lisää tunnistautumiskäynneistä asiakastiedotteesta: Oletko Suomessa ja lähettänyt hakemuksesi postitse tai sähköpostilla Maahanmuuttovirastoon? Saat kutsun tunnistautumiskäynnille palvelupisteeseen. Suosittelemme kuitenkin tekemään hakemuksen Enter Finlandissa, jossa asiointi on nopeampaa. Jos haet oleskelulupaa Enter Finlandissa, sinun pitää itse varata aika tunnistautumiskäynnille palvelupisteeseen.
 • Jos olet Ison-Britannian kansalainen, voit hakea erosopimuksen mukaista oleskeluoikeutta vasta 1.10.2020 alkaen. 
 • Jos oleskelulupasi on voimassa ja haet uutta oleskelulupakorttia, ilmoita asiasta Maahanmuuttovirastoon sähköpostilla. 
  • Katso ohjeet oleskelulupakorttisi uusimiseen sivulta migri.fi/olet-suomessa. Jos oleskelulupasi on voimassa, työnteko-oikeutesi ei katkea, vaikka jättäisit oleskelulupakorttihakemuksesi myöhässä. 

Ajanvaraus on tunnistautumiskäyntiä ja hakemuksen jättämistä varten

Jos tarvitset neuvontaa, löydät vastaukset moniin kysymyksiin verkkosivuiltamme Migri.fi:

Jos haluat liittää selvitystä hakemukseesi, käytä Enter Finlandia. Jos et ole lähettänyt hakemustasi Enter Finlandissa, lähetä lisäselvitykset Maahanmuuttovirastoon postitse tai sähköpostilla. Yhteystietomme löydät sivulta migri.fi/yhteystiedot. Älä varaa aikaa palvelupisteeseen pelkästään lisäselvitysten tuomista varten. 

Asiakastiedote

Viimeisimmät