Skip to Content

Kausityöntekijöiden hakemukset käsitellään hakemuksessa ilmoitetun työsuhteen alkamisajan perusteella

Julkaisuajankohta 12.5.2020 16.59
Tiedote

Käsittelemme kausityötodistuspyyntöjä ja kausityöoleskelulupahakemuksia siinä järjestyksessä, jossa hakijoiden työt alkavat Suomessa. Tällä haluamme varmistaa, että työntekijät pääsevät aloittamaan työt ajallaan.

Teemme päätöksen sen alkamisajankohdan perusteella, jonka olet ilmoittanut hakemuksessasi.

Suomeen voi saapua kevään ja alkukesän aikana yhteensä 4 500 kausityöntekijää Euroopan unionin ulkopuolelta, eli 1 500 Maa- ja metsätalousministeriön aiemmin määrittämää henkilöä ja 3 000 muuta kausityöntekijää 14.5.2020 alkaen.

  • EU-kansalaiset voivat saapua Suomeen rajoituksetta kausityöhön 14.5. alkaen. EU-maan kansalaisena sinun ei tarvitse hakea Maahanmuuttovirastosta kausityötodistusta tai -oleskelulupaa.
  • Jos et ole EU-maan kansalainen ja olet viisumivapaasta maasta, hae kausityötodistusta tai kausityöoleskelulupaa Maahanmuuttovirastosta.

Suomessa Rajavartiolaitos tekee lopullisen päätöksen maahanpääsystä korona-aikana ja seuraa Suomeen saapuvien kausityöntekijöiden määrää. Löydät tarkempia ohjeita rajaliikenteestä 14.5. alkaen Rajavartiolaitoksen verkkosivuilta. 

Kausityöntekijöiden hakemukset käsitellään kiireellisenä

Käsittelemme kaikki kausityöntekijöiden hakemukset kiireellisinä. Sinun ei tarvitse olla yhteydessä Maahanmuuttovirastoon tai tehdä erillistä kiirehtimispyyntöä.

Kausityötodistukset ja -oleskeluluvat myönnetään alkamaan joko heti päätöspäivästä tai myöhemmin työsuhteen alun perusteella.

Jos et ole vielä hakenut lupaa kausityöhön, hae sitä normaalisti. Löydät ohjeet hakemiseen verkkosivuiltamme: migri.fi/kausityo

Enter Finland on nopein tapa hakea kausityötodistusta

Tarvitset kausityön tekemiseen luvan, jos tulet kausityöhön Suomeen EU:n ulkopuolelta. Sinun pitää odottaa päätöstä siellä, missä hait lupaa.

Hakemus kannattaa tehdä Enter Finland -verkkopalvelussa. Voit myös seurata hakemuksesi etenemistä palvelussa. 

Myös työnantajasi voi luoda käyttäjätilin Enter Finlandiin. Voit antaa työnantajalle luvan käyttää palvelua kausityölupaan liittyvissä asioissasi. Työnantaja voi esimerkiksi lisätä hakemukseesi liitteitä.

Lisätietoa kausityöstä ja koronatilanteesta

Päivitämme migri.fi/koronavirus-sivulle ajankohtaista tietoa poikkeustilanteen vaikutuksista kausityöhakemuksien käsittelyyn. Olemme myös koonneet verkkosivuillemme usein kysytyt kysymykset koronatilanteen vaikutuksista kausityöluvan hakemiseen. 

Asiakastiedote