Hyppää sisältöön

Kausityötodistus

Hae kausityötodistusta, jos olet viisumivapaan maan kansalainen ja olet tulossa kausityöhön Suomeen enintään 90 päivän ajaksi. Jos olet viisumivapaan maan kansalainen, voit oleskella Suomessa 90 päivää 180 päivän ajanjaksolla. Varmista, että sinulla on viisumivapaita päiviä koko kausityötodistuksen ajaksi. Kausityötodistus ei pidennä viisumivapaan oleskelun aikaa Suomessa.

Jos tulet viisumivelvollisesta maasta, hae Suomen edustustosta kausityöviisumia. Jos kausityösi kestää yli 90 päivää, hae kausityöoleskelulupaa. Hae kausityötodistusta tai kausityöoleskelulupaa työsuhteesi todellisen keston mukaan. Jos kausityösi Suomessa kestää kokonaisuudessaan yli 90 päivää, älä pyydä kausityötodistusta, vaan hae oleskelulupaa.

Jos oleskelet Suomessa oleskeluluvalla tai sinulla on vireillä oleskelulupahakemus Suomeen, et voi saada kausityötodistusta. Kausityötodistus on tarkoitettu vain niihin tilanteisiin, joissa olet tulossa viisumivapaasti Suomeen kausityöhön korkeintaan 90 päivän ajaksi.

Kausityötodistus on aina työnantajakohtainen eli voit työskennellä vain sille työnantajalle, joka on merkitty kausityötodistukseesi. Jos haluat lisätä voimassaolevaan kausityötodistukseen uuden kausityönantajan, voit hakea työnantajan lisäämistä.

Saat päätöksen kausityötodistukseen 90 päivän kuluessa siitä, kun olet lähettänyt Maahanmuuttovirastolle asianmukaisesti täytetyn hakemuksen ja kaikki kausityölaissa edellytetyt selvitykset.

 • Sähköisen hakemuksen odotettavissa oleva käsittelyaika

  1 kuukausi

 • Paperihakemuksen odotettavissa oleva käsittelyaika

  1 kuukausi

 • Sähköinen käsittelymaksu

  90 €

 • Paperihakemuksen käsittelymaksu

  250 €

Tee näin:

Tarkista, että täytät kausityötodistuksen edellytykset.

Kausityötodistuksen edellytykset:

Varmista, että sinulla on tarvittavat liitteet.

Liitteet:

Täytä hakemus:

1

Täytä hakemus TOD_P_KAUSI ja lisää hakemukseen tarvittavat liitteet.

2

Maksa hakemus hakemuksen käsittelymaksu etukäteen Maahanmuuttoviraston tilille hakemuslomakkeen ohjeiden mukaan. Jos työnantajasi maksaa käsittelymaksun puolestasi, pyydä häntä toimittamaan maksutosite ja liitä se mukaan hakemukseesi.

3

Lähetä hakemus Maahanmuuttovirastoon lomakkeen ohjeiden mukaan.

4

Odota päätöstä, Maahanmuuttovirasto ottaa sinuun tarvittaessa yhteyttä.

Työnteko-oikeus

 • Et voi aloittaa työskentelyä ennen kuin olet saanut kausityötodistuksen.
 • Kausityötodistus on aina työnantajakohtainen eli voit työskennellä vain sille työnantajalle, joka on merkitty kausityötodistukseesi. 
  Jos haluat lisätä voimassaolevaan kausityötodistukseen uuden kausityönantajan, voit hakea työnantajan lisäämistä
 • Tarkista työnteko-oikeutesi sivulta Työnteko-oikeus jatkolupahakemuksen käsittelyn aikana, jos haet oleskelulupaa, kun kausityötodistuksesi on vielä voimassa ja haluat jatkaa työskentelyä Suomessa sen jälkeen, kun kausityötodistuksesi voimassaolo on päättynyt. 

Pyyntö kausityötodistuksen saamiseksi, TOD_P_KAUSI

Täytä sähköinen hakemus