Hyppää sisältöön
Palvelut

Tekniset viat ja käyttökatkot Enter Finland -palvelussa

Tekniset viat

Enter Finland -palvelussa esiintyy toisinaan teknisiä vikoja, jotka vaikuttavat palvelun käyttöön. Päivitämme ajankohtaiset tiedot teknisestä viasta ja toimintaohjeet vikatilanteeseen tälle sivulle.

Käyttökatkot

Enter Finland -verkkopalvelussa on joskus käyttökatkoja, jolloin et välttämättä voi kirjautua palveluun. Käyttökatkoista tiedotetaan aina Enter Finland -verkkopalvelun etusivulla.

Enter Finlandin käyttökatko kestää tavallisesti 2–4 tuntia. Vain erittäin harvoin käyttökatko voi kestää yli 24 tuntia.

Sinun ei tarvitse ilmoittaa Maahanmuuttovirastolle, jos et pääse kirjautumaan Enter Finlandiin. Kirjautumista koskeva ongelma ei siis edellytä sinulta mitään toimenpiteitä. 

Toimi näin, jos Enter Finlandissa on käyttökatko:

1. Odota, että voit kirjautua palveluun uudestaan

Kun käyttökatko on ohi, poistamme katkoa koskevan tiedotteen Enter Finlandin etusivulta. 

2. Jos et pääse kirjautumaan Enter Finlandiin vielä seuraavana päivänä, lue ohjeet, miten toimia eri tilanteissa:

1. Olet saanut täydennyspyynnön, johon et ole vielä vastannut

  • Odota, että käyttökatko päättyy ja voit taas kirjautua Enter Finlandiin. Vastaa täydennyspyyntöön välittömästi, kun voit taas kirjautua.
  • Jos et ehdi vastaamaan täydennyspyyntöön ennen kuin sen määräpäivä umpeutuu, saat pyynnöstä kaksi viikkoa lisäaikaa vastata täydennyspyyntöön. 
    • Soita Maahanmuuttoviraston neuvontapalveluun ja pyydä lisäaikaa täydennyspyyntöön vastaamiseen. Kerro, ettet ole pystynyt vastaamaan täydennyspyyntöön, koska Enter Finlandissa oli käyttökatko, joka kesti yli päivän. 
    • Kun saat lisäaikaa, voit vastata täydennyspyyntöön 2 viikon kuluessa, vaikka täydennyspyynnön määräpäivä umpeutuisi. Saatat saada edelleen automaattiviestejä, joissa sinua kehotetaan vastaamaan täydennyspyyntöön alkuperäiseen määräpäivään mennessä. Sinun ei tarvitse välittää kyseisistä viesteistä. Automaattiviestien asetukset eivät muutu, vaikka asiakaspalvelu antaisi sinulle lisäaikaa täydennyspyyntöön vastaamiseen.

2. Sinun pitää kiireellisesti lähettää hakemus

  • Odota, että käyttökatko päättyy ja voit taas kirjautua Enter Finlandiin. Lähetä hakemus välittömästi, kun voit taas kirjautua. 

3. Olet saanut päätöksen Enter Finland -palveluun

  • Odota, että käyttökatko päättyy ja voit taas kirjautua Enter Finlandiin. Pystyt lukemaan päätöksen, kun käyttökatko on ohi.