Hyppää sisältöön

Työnteko Suomessa  

Jos aiot työskennellä Suomessa, tarvitset yleensä Suomen myöntämän oleskeluluvan. Yleensä saat aloittaa työnteon vasta, kun sinulla on voimassa oleva oleskelulupa. 

Oleskelulupaan liittyvä työnteko-oikeus voi olla rajoittamaton, eli voit työskennellä ilman rajoituksia millä alalla tahansa. Työnteko-oikeudessa voi olla myös rajoituksia.  

Tarkista oleskelulupakortistasi ja saamastasi oleskelulupapäätöksestä, onko sinulla työnteko-oikeus Suomessa. 

Ulkomaalaislakia on muutettu 15.4.2022 ja 23.2.2023. Muutosten vuoksi kortissasi oleva tieto työnteko-oikeudesta ei välttämättä enää vastaa nykyistä lainkohtaa, jonka perusteella työnteko-oikeutesi määräytyy. Sinun ei tarvitse hakea uutta oleskelulupakorttia tämän takia. Voit tarkistaa taulukosta (pdf.) uuden ja vanhan pykälän vastaavuuden.

Rajoitettu työnteko-oikeus

Oleskeluluvan peruste määrittelee, paljonko saat tehdä töitä, millä ammattialalla tai työnantajan palveluksessa saat työskennellä ja mitä tehtäviä saat tehdä. Joitakin alla mainituista tehtävistä on rajoitettu ajallisesti. Jos työsi kesto ylittää tehtävälle määrätyn aikarajan, sinun on haettava työntekijän oleskelulupaa.

Rajoittamaton työnteko-oikeus

Työskentely Suomessa EU-kansalaisena

Jos olet EU-valtion, Islannin, Liechtensteinin, Norjan tai Sveitsin kansalainen, saat aloittaa työnteon heti, kun olet saapunut Suomeen. Et tarvitse oleskelulupaa Suomeen. Sinun pitää kuitenkin rekisteröidä oleskeluoikeutesi, jos oleskelet Suomessa yhtäjaksoisesti pidempään kuin 3 kuukautta.

Yritystoiminta

Lue, miten toimit eri tilanteissa, kun haluat harjoittaa yritystoimintaa.

Työskentely toisen maan oleskeluluvalla

Jos sinulla on oleskelulupa toiseen maahan, et voi yleensä työskennellä Suomessa pitkäaikaisesti. Lue lisää sivulta Työnteko ilman oleskelulupaa.

Jos sinulla on oleskelulupa toiseen EU-maahan yrityksen sisäisen siirron perusteella (ICT-oleskelulupa), voit tulla työskentelemään Suomeen enintään 90 päiväksi. Suomen yksikön tulee tehdä ilmoitus työntekijän lyhytaikaisesti liikkumisesta. Lue lisää ICT-luvan saaneen liikkumisilmoituksesta.  

Jos sinulla on toisen EU-maan tai Islannin, Liechtensteinin, Norjan tai Sveitsin myöntämä vähintään vuoden voimassa oleva oleskelulupa, oleskeluoikeus tai D-viisumi, et voi saada kausityöhön oikeuttavaa lupaa Suomessa.

Etätyö Suomessa

Voit tehdä etätyötä ulkomaiselle työnantajalle oleskellessasi Suomessa. Sinun pitää kuitenkin oleskella Suomessa laillisesti. 

Sinulle ei voida myöntää oleskelulupaa etätyön tekemisen perusteella. Oleskelulupa työnteon perusteella myönnetään vain sellaista työskentelyä varten, joka edellyttää oleskelua Suomessa. Pelkkä etätyö ulkomaiselle työnantajalle ei ole työperusteisen oleskeluluvan peruste. 

Voit tarkistaa verotukseen liittyvät seikat verottajan verkkosivulta (vero.fi).