Hyppää sisältöön
Tilapäinen suojelu

Jos olet hakenut tilapäistä suojelua ja poistut Suomesta pysyvästi

Jos poistut Suomesta ja et aio enää palata takaisin Suomeen, peruuta tilapäisen suojelun hakemuksesi Suomessa. Jos myöhemmin palaat Suomeen ja et ole hakenut tilapäistä suojelua muualta, voit tehdä uuden tilapäisen suojelun hakemuksen.

Voit perua tilapäisen suojelun hakemuksen näin:

  • Ilmoita henkilökohtaisesti virkailijalle Maahanmuuttovirastoon, poliisille, rajaviranomaiselle tai vastaanottokeskuksessa sen johtajalle tai apulaisjohtajalle, että haluat peruuttaa tilapäisen suojelun hakemuksesi. Virkailija tekee kanssasi peruutusilmoituksen lomakkeelle.

Jos peruutat tilapäisen suojelun hakemuksen, sen käsittely päättyy ja Maahanmuuttovirasto tekee päätöksen hakemuksen raukeamisesta. Raukeamispäätöksestä ei voi valittaa hallinto-oikeuteen.

Jos haluat perua tilapäisen suojelun oleskelulupasi

Jos sinulla on jo tilapäisen suojelun oleskelulupa Suomeen ja haluat perua sen, toimi näin:

  • Ilmoita henkilökohtaisesti virkailijalle Maahanmuuttovirastoon, poliisille, rajaviranomaiselle tai vastaanottokeskuksessa sen johtajalle tai apulaisjohtajalle, että haluat peruuttaa tilapäisen suojelun oleskelulupasi. Virkailija tekee kanssasi peruutusilmoituksen lomakkeelle. Kun teet ilmoituksen, että haluat peruuttaa tilapäisen suojelun oleskelulupasi, palauta samalla oleskelulupakorttisi ilmoituksen vastaanottavalle virkailijalle. 

Jos et ole enää Suomessa 

Jos et ole enää Suomessa ja haluat peruuttaa tilapäisen suojelun oleskeluluvan, löydät ohjeet ilmoituksen tekemiseen sivulta Luvan peruuttaminen.

Kun peruutat tilapäisen suojelun oleskelulupasi, Maahanmuuttovirasto tekee päätöksen tilapäisen suojelun oleskelulupasi peruuttamisesta. 

Etsitkö tätä sivua:

Jos poistut Suomesta ja aiot palata pian takaisin Suomeen: Matkustaminen Suomesta