Hyppää sisältöön

Työpaikan vaihtaminen

Oleskeluluvan peruste määrittää, paljonko saat tehdä töitä, millä ammattialalla ja missä tehtävissä saat työskennellä. Jos sinulla on rajoittamaton työnteko-oikeus, voit vaihtaa työpaikkaasi vapaasti. Lue alta, milloin voit vaihtaa työpaikkaa vapaasti ja milloin siihen liittyy rajoituksia.

Saat apua hakemusoppaasta, jos olet vaihtamassa työpaikkaa, etkä ole varma pitääkö sinun hakea uutta oleskelulupaa.

Työpaikan vaihtaminen, kun sinulla on työntekijän oleskelulupa (TTOL)

Työpaikan vaihtaminen, kun sinulla on muu kuin TTOL-oleskelulupa työntekoa varten

Kun sinulle on myönnetty oleskelulupa tiettyä työtehtävää varten, esimerkiksi erityisasiantuntijana, ja haluat tehdä samanlaista työtä toisen työnantajan palveluksessa, et yleensä tarvitse uutta oleskelulupaa. Riittää, että oleskelulupalupasi on voimassa ja uusi työsi on samanlaista. Jos työtehtäväsi muuttuu, sinun pitää yleensä hakea uutta lupaa uuden työn perusteella. Et voi aloittaa uutta työtä ennen kuin olet saanut uuden oleskeluluvan. 

Kun sinulle on myönnetty oleskelulupa tiettyä työntehtävää varten tietyn työnantajan palveluksessa ja haluat vaihtaa työpaikkaa, tarvitset yleensä uuden oleskeluluvan. Työnteko-oikeus uudessa työssä alkaa vasta sen jälkeen, kun sinulle on myönnetty uusi oleskelulupa. Tällainen lupa on esimerkiksi oleskelulupa yrityksen sisäisen siirron perusteella (ICT-oleskelupa).

Jos sinulla on kausityölupa ja haluat työskennellä uudelle työnantajalle, lue lisää sivulta Uusi työnantaja.

Työpaikan vaihtaminen, kun sinulla on jokin muu oleskelulupa