Hyppää sisältöön

Maksunpalautus

Hakemuksen käsittelymaksu voidaan palauttaa vain silloin, kun maksua on peritty liikaa tai maksu on peritty aiheetta. Maksu voidaan palauttaa, jos sinulta on peritty liiallinen tai aiheeton käsittelymaksu viranomaisesta johtuvasta syystä tai siksi, että olet erehtynyt oikean hakemuksen valinnassa ja maksanut siksi väärän käsittelymaksun. Sähköisen hakemuksen maksu palautetaan, jos peruutat hakemuksen ennen tunnistautumista.

Voit pyytää maksunpalautusta sähköpostitse tai Maahanmuuttoviraston palvelupisteessä.

Maksunpalautuspyyntö sähköpostitse

Lähetä maksunpalautuspyyntö osoitteeseen esupport@migri.fi. 

Ilmoita sähköpostiviestissä seuraavat asiat:

  • Liitä kuitti palautettavasta maksusta tai maksutiedot verkkopankin tiliotteelta (summa, maksupäivä, maksajan nimi sekä yksilöivä tieto kuten tilausnumero, viitenumero tai arkistointitunnus). Jos olet jo jättänyt uuden hakemuksen, josta sinulta on peritty käsittelymaksu, liitä myös siitä kuitti tai verkkopankin tiliotteen maksutiedot.
  • Tili, jonne maksu palautetaan: tilinumero IBAN-muodossa, tilin BIC/SWIFT-koodi ja tilinhaltijan nimi.
  • Jos pankkitili ei ole suomalaisessa pankissa, ilmoita myös nykyinen kotiosoitteesi palautusta varten. 

Ilmoitamme sinulle, kun maksu on palautettu. Maksunpalautuksessa kestää yleensä noin 2-3 kuukautta. Maksujen palauttaminen on ruuhkautunut ja siinä kestää tällä hetkellä 7-8 kuukautta.

Kun pyydät maksunpalautusta sähköpostitse, maksua ei voida palauttaa luottokortille. 

Maksunpalautus Maahanmuuttoviraston palvelupisteessä 

Voimme palauttaa käsittelymaksuja palvelupisteissämme vain seuraavissa tapauksissa:

  • Hakemuksesi asiatyyppi muuttuu palvelupisteessä (olet esimerkiksi maksanut väärän hintaisen käsittelymaksun sähköisesti ja sinulle hyvitetään käsittelymaksujen välinen erotus).
  • Sinulla tai henkilöllä, jolle haluat palautuksen maksettavan, on pankki- tai luottokortti maksun palauttamista varten.