Hyppää sisältöön

Maahanmuuttovirasto sosiaalisessa mediassa

Maahanmuuttovirastolla on virallisia tilejä useissa sosiaalisen median palveluissa.

Tietoturvasyistä emme vastaa yksityisviesteihin sosiaalisessa mediassa.

Maahanmuuttovirastolla ei ole muita sosiaalisen median tilejä tällä sivulla mainittujen tilien lisäksi.

YouTube

Maahanmuuttoviraston tuottamat videot on koottu Youtube-kanavallemme.

Facebook

Facebook-sivumme Maahanmuuttovirasto on suunnattu asiakkaille. Jaamme sivulla tietoa ja toimintaohjeita esimerkiksi oleskeluluvista, kansalaisuudesta ja turvapaikan hakemisesta.

Viraston profiilia ylläpitää Maahanmuuttoviraston viestintä. Vastaamme sivulla asiakkaiden esittämiin yleisiin ja asiallisiin kysymyksiin. Emme voi ottaa kantaa yksittäisten asiakkaiden päätöksiin tai hakemuksen tilanteeseen. Palvelemme sivulla sinua sivulla suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi.

Piilotamme tai joissain tapauksissa poistamme sivulta seuraavanlaiset kysymykset tai kommentit: 

  • kommentit tai kysymykset, jotka on postattu useampaan postaukseen sivulla. Jätämme näistä yhden näkyville ja piilotamme ne muista postauksista. 
  • kommentit, joita voidaan epäillä trollien postaamiksi. 
  • kirosanoja tai muuta huonoa kieltä sisältävät postaukset. 
  • postaukset, joissa loukataan tai herjataan toista henkilöä.

Haluamme keskittyä neuvomaan asiakkaitamme Facebookissa. Siksi emme yleensä ota sivulla kantaa yhteiskunnallisiin asioihin. Kanssamme voi keskustella yhteiskunnallisista asioista viestipalvelu X:ssä.

X

Yleisprofiilimme X:ssä (entinen Twitter) on @Maahanmuuttovir.

X:ssä kerromme Maahanmuuttoviraston työstä ja jaamme ajankohtaista tietoa esimerkiksi tilastoista. Jaamme X:ssä myös kaikki Maahanmuuttoviraston mediatiedotteet. Meiltä voi kysyä ja kanssamme voi keskustella vastuullemme kuuluvista aihepiireistä.

Profiilia ylläpitää Maahanmuuttoviraston viestintä.

Kuten muissakin kanavissa, viestimme avoimesti ja faktojen pohjalta. Tarvittaessa otamme myös kantaa suomalaisten viranomaisten perusarvojen pohjalta, esimerkiksi rasismia vastaan tai perus- ja ihmisoikeuksien ja oikeusvaltion puolesta.

Keskustelun periaatteet

Vastaamme X:ssä kaikkiin asiallisiin kysymyksiin tasapuolisuuden periaatetta noudattaen. Pitkäkestoisiin väittelyihin emme lähde mukaan.

Tarvittaessa ohjaamme kysyjän oikean tahon puoleen, jos kysymys kuuluu esimerkiksi toisen viranomaisen toimivaltaan.

Salassapitovelvollisuuden takia emme voi kommentoida X:ssä yksittäisiä asiakkaitamme koskevia asioita.

Voimme estää yhteydenotot Maahanmuuttoviraston profiileihin sellaisilta käyttäjiltä, jotka jakavat meille toistuvasti rasistista, rikokseen yllyttävää tai muuten häiritsevää materiaalia. Emme ilmoita estoista erikseen.

LinkedIn

LinkedIn-sivullamme Maahanmuuttovirasto jaamme tietoa avoinna olevista työpaikoistamme ja Maahanmuuttovirastosta työnantajana. LinkedInistä voit lukea esimerkiksi viraston ajankohtaisista tapahtumista ja uutisista sekä tutustua Maahanmuuttoviraston tarjoamiin monipuolisiin työtehtäviin.

Instagram

Instagram-tilimme @maahanmuuttovir on suunnattu opiskelijoille, tutkijoille ja Suomeen töihin tuleville kansainvälisille osaajille. Jaamme Instagramissa tietoa edellä mainittujen asiakasryhmien oleskeluluvista.

Voit esittää meille kysymyksiä Instagramissa suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi.

Reddit

Redditissä profiilimme on u/maahanmuuttovir.

Järjestämme Redditissä AMA-sessioita. AMA on lyhenne sanoista "Ask Me Anything" eli suomeksi "Kysy mitä vain". AMA-tilaisuuksissa vastaamme kysymyksiin ja jaamme tietoa luvista ja palveluistamme. Voit esittää meille kysymyksiä englanniksi, suomeksi ja ruotsiksi.

Tietoturvan vuoksi meille ei voi lähettää yksityisviestejä. Voit myös halutessasi tägätä tilimme, jos haluat kysyä meiltä kysymyksiä tietyissä julkaisuissa.

Telegram

Maahanmuuttoviraston Telegram-kanava on @MaahanmuuttovirUK on suunnattu ukrainalaisille ja muille Ukrainasta Suomeen muuttaneille Maahanmuuttoviraston asiakkaille.

Julkaisemme kanavalla viestejä, jotka liittyvät ukrainalaisia koskettaviin ajankohtaisiin asioihin, kuten tilapäiseen suojeluun ja vastaanottokeskusten palveluihin. Jaamme kanavalla myös linkkejä muiden viranomaisten teettämiin ohjeisiin.

Julkaisemme viestit ukrainaksi ja suomeksi.